Prime Pharmacy

Уримил, Urimil 30 капсули

  • Уримил, Urimil 30 капсули
Добави в "Желани"
  • Производители: PlantaPol S.L.
  • Модел: PlantaPol S.L. Уримил, Urimil 30 капсули
  • Наличност: В наличност
  • 22,99 лв
Уримил подпомага нормалната функция на периферната нервна система и облекчава симптомите на болка при най-често срещаните заболявания ишиас, лумбаго, дископатия, цервикален радикулит, интеркостална невралгия, плексити.

Уримил се препоръчва след операция на дискова херния.

Комбинацията от уридин монофосфат, фолиева киселина и витамини от група В подмага  организма за самовъзстановяване.

Tочната комбинация от 6 активни съставки в Уримил помага за възстановяване на миелиновата обвивка и оттам за регенерацията на увредените неврони.

Състав:
Уридин монофосфат 50мг, витамин В1 4мг, витамин В3 10мг, витамин В6 6мг, витамин В12 10мкг, Фолиева киселина 400мкг.
Други съставки: стабилизатор - малтодекстрин, емулгатори - магнезиев стеарат и микрокристална целулоза.

Дозировка:

Препоръчителният прием е 1 капсула веднъж дневно.
За оптимален ефект се препоръчва Уримил да се приема 3-6 месеца.

Предупреждения:

Уримил не трябва да се приема при: бременност, кърмене, деца под 6 години, свръхчувствителност към някоя от съставките
Уримил е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Не е заместител на разнообразното хранене.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се изпозлва след изтичане срока на годност.
Да се съхранява на сухо място, при температура под 25о Целзий.

Болки в гърба ... натисни тук (статия)


Уридин  присъства в много храни, но в тази форма той не е бионаличен поради факта, че се разгражда почти напълно в черния дроб и гастроистестиналния тракт.

Фолиева киселина, наричана още Витамин B9, е един от най-важните за здравето витамини. Повлиява активността на гените в нервните клетки и помага за регулиране на гени, участващи в регенерацията. Води до регенерация на аксони и функционално възстановяване след травми

Витамин B12, или cobalamin, е необходим за производството миелин. Скованост, изтръпване и загуба на сетивност в крайниците са част от симптомите на периферната невропатия, дължаща се на недостатък на Витамин B12. Статистиката сочи, че между 5% и 20% от възрастното население има дефицит на Витамин B12, а до 40% имат ниски плазмени нива на Витамин В12.

Витаминин В6 е важен за метаболизма на аминокиселините, глюкозата и мазнините. При възрастни невропатията в резултат на недостиг на Витамин B6 започва с изтръпване или пареща болка в стъпалата, която след това се изкачва и засяга краката и ръцете. Въпреки, че витамин В6 е наличен в немалко храни, тяхната обработка довежда до загуба на витамина до 70%. От друга страна хората не са в състояние да синтезират B6, затова хранителния прием е от съществено значение.

Тиамин (витамин В1) е водоразтворим витамин и присъства в повечето растителни и животински тъкани. Тиамин е важен за клетъчно дишане, за производството на невромедиатори (глутамат и γ-аминомаслена киселина) и поддържане на миелиновата обвивка. Дефицитът на тиамин води до невропатия известна като Бери-Бери и представлява първия описан синдром на недостатъчност при хората.Умора, раздразнителност и мускулни крампи могат да се появят в рамките на дни до седмици резултат на хранителен дефицит. Клиничната картина на дефицит на Витамин В1 започва със сензорна загуба, пареща болка, мускулна слабост в краката и ходилата.

Витамин В3, известен още като Ниацин или Никотинова киселина е важен за метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините, а така също и за предаването на междуклетъчните сигнали и поправката на ДНК в клетката. Недостатигът на ниацин в храната може да предизвика гадене, кожни и устни лезии, анемия, главоболие и умора.
 

 

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ