Prime Pharmacy

Анемии

Показани са от 1 до 21 от 21 резултата (1 страници)

Анемията е сериозно нарушение на здравословното състояние, което засяга милиони хора по света. Развитието ѝ води до хронична умора и други здравословни проблеми. 

Желязодефицитна анемия и влиянето ѝ върху организма

Желязодефицидната анемия е най-често срещаният вид на това заболяване.  Характеризира се с недостиг на желязо в организма, водещ до намалено производство на хемоглобин. Това състояние може сериозно да засегне различни функции на тялото и да доведе до умора, бледа кожа, затруднено дишане и често сърцебиене.

Недостигът на желязо намалява способността на червените кръвни телца да пренасят кислород, което може да доведе до хипоксия на тъканите. Това състояние изисква своевременно диагностициране и адекватно лечение, за да се избегнат по-сериозни здравословни проблеми.

Видове анемия и тяхното диагностициране

Анемията може да бъде класифицирана в няколко основни типа: желязодефицидна анемия, мегалобластна и хемолитична. Всеки тип има свои специфични причини и симптоми, което налага различен подход в диагностицирането и лечението.

 1. Изследване на кръвта: основен метод за диагностициране, който включва изследване на броя на червените кръвни телца и нивата на хемоглобин и желязо.

 2. Специфични тестове за желязо: определят способността на организма да абсорбира желязото.

 3. Костен мозък: биопсия на костен мозък за оценка на кръвната образувателна функция.

Диагностицирането трябва да бъде възможно най-точно, за да се назначи ефективно лечение.

Лечение на анемия и лекарствата в онлайн аптека Прайм

Лечението на анемия обикновено включва коригиране на дефицита на желязо чрез прием на лекарства. Нашата онлайн аптека Прайм предлага разнообразие от продукти, които помагат в борбата с това състояние:

 • таблетки и капки с течно желязо: тези лекарства осигуряват желязо в лесно усвоима форма Това позволява ускорено възстановяване на нормалните нива на хемоглобин в кръвта. Таблетките са подходящи за възрастни и деца над определена възраст, докато капките с течно желязо могат да бъдат използвани и от по-малки деца или хора с трудности при преглъщане;
 • сиропите са предпочитаният формат лекарства за деца, както и за възрастни, които не се чувстват комфортно с твърди форми на медикаменти;
 • добавки с витамин B12 и фолиева киселина: те са от важно значение за всички страдащи от анемия, причинена от недостиг на тези витамини. Витамин B12 и фолиевата киселина са съществени за производството на здрави червени кръвни телца и могат значително да подобрят качеството на кръвта и общото благосъстояние на пациента.

Правилно подбраните лекарства могат значително да подобрят състоянието на пациента и да му върнат енергията и благосъстоянието.

Избор на правилните добавки за лечение на анемия

Изборът на добавки или лекарства за лечение зависи от специфичните нужди на организма и типа, от който страдате. Няколко насоки могат да помогнат в този избор:

 • различните типове анемия изискват различни добавки; например, желязодефицидната анемия изисква добавки, включващи високо съдържание на желязо;
 • периодични кръвни изследвания могат да помогнат за адекватния избор;
 • винаги се консултирайте с медицински специалист преди започване на прием на добавки.

Предимства на покупката на продукти за анемия от онлайн аптека Прайм

Покупката на лекарства за анемия от нас предлага много предимства:

 • богат асортимент от продукти, които са леснодостъпни;
 • предлагаме атрактивни цени за всички свои продукти;
 • поръчката е лесна и бърза и може да я направите от всяко едно място, на което се намирате;
 • предлагаме ви достъп до квалифицирани фармацевти за всички вашите въпроси и нужди.

Потребителите могат да разчитат на нас за надеждното и ефективното си лечение. Независимо от типа анемия, тук ще намерите правилните лекарства и добавки, за да възстановите своето здраве и енергия.

Разгледайте нашите продукти сега и осигурете най-доброто лечение!