Prime Pharmacy

Тебокан Форте 120mg 30 филм. таблетки

  • Тебокан Форте 120mg 30 филм. таблетки
Добави в "Желани"
  • Производители: Dr.Willmar Schwabe GmbH
  • Модел: Dr.Willmar Schwabe GmbH Тебокан Форте 120mg 30 филм. таблетки
  • Наличност: В наличност
  • 34,83 лв

Тебокан форте 120mg се употребява за симптоматично лечение при:
- Леки до средно тежки форми на деменция (съдова, дегенерагивна и смесена) в рамките на обща терапевтична схема, проявяващи се с отслабване на паметта, нарушения на концентрацията, смесено разстройство в поведението и емоциите. (Преди започване на лечението с екстракт от Гинко трябва да се изясни дали изброените болестни симптоми не се базират на някакво скрито заболяване, изискващо специфично лечение.)
- Начално нарушение на кръвоснабдяването на крайниците (интермитиращо накуцване) в рамките на физикално-терапевтичните мероприятия, особено при раздвижване.
- Световъртеж и шум в ушите, в резултат на съдови и/или свързани с възрастта нарушения Причините за честата поява на световъртежа и шума в ушите винаги трябва да бъдат изяснявани от лекар. В случай на внезапно намаляване или загуба на слуха трябва незабавно да се консултирате с лекар.
Подходящ за:
Възрастни и юноши над 18 години.
Винаги прочитайте листовката преди употреба!
Активни съставки:

Гинко билоба, сух стандартизиран екстракт от листа (35-67:1) 120 mg, екстрахиращ агент: ацетон 60% (обемни).
Дозировка:
Препоръчваната доза е:
- За симптоматично лечение на загуба на умствени способности, дължащи се на органичен мозъчен синдром (деменциален синдром): 1таблетка 2 пъти дневно (сутрин и вечер).
-За увеличаване на разстоянието, изминавано без болка, при запушване на периферните артериални съдове:1 таблетка 1-2 пъти дневно (сутрин и вечер)
- В случай на световъртеж и за подпомагащо лечение на шум в ушите: 1 таблетка 1-2 пъти дневно (сутрин и вечер).
Филмтаблетките трябва да се вземат всяка сутрин (1 път дневно) или сутрин и вечер (2 пъти дневно) несдъвкани с малко течност (за предпочитане с чаша вода).
За симптоматично лечение на деменция, дължаща се на органичен мозъчен продължителността на лечение трябва да трае най-малко 8 седмици. Ако не се подобрят след 3 месеца, трябва да се провери при лекаря дали е оправдано.
В случай на запушване на периферните артериални съдове: За увеличаване на разстоянието, изминавано без болка, с продължителност на лечение поне 6 седмици.
В случай на световъртеж:Приложение за период, по-дълъг от 6 до 8 седмици не е изгодно като лечение.
При шум в ушите: Като помощно средство за лечение трябва да се приема най-малко 12 седмици. Ако не се наблюдава подобрение след 6 месеца, не може да се очаква по-нататъшно подобрение при по- дълъг период на лечение.
Предупреждения:
Не приемайте Тебокан Форте, ако сте алергични (свръхчувствителни) към Гинко билоба или някое от другите вещества.
Да не се употребява от лица под 18 години. Да не се използва по време на бременност и кърмене.
Говорете с Вашия лекар преди да започнете лечение с Тебокан форте 120mg при повишена склонност към кръвоизливи (хеморагична диатеза) или при едновременно приемане на лекарства, потискащи коагулацията, този лекарствен продукт трябва да се употребява само след консултация с лекар. Има единични съобщения за възможността препарати, съдържащи Гинко, да засилват склонността към кръвоизливи. Клиничните изследвания не дават никакви доказателства за намеса в кръвосъсирването.
Ако страдате от епилепсия, моля, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете лечение с Тебокан форте 120 тд.
Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Моля, консултирайте се първо с Вашия лекар преди да вземете Тебокан форте 120 mg ако Ви е известно, че страдате от непоносимост към някои захари.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ