Prime Pharmacy

Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва х20 таблетки за дъвчене Bayer

 • Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва х20 таблетки за дъвчене Bayer
Добави в "Желани"
 • Производители: Bayer
 • Модел: Bayer Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва х20 таблетки
 • Наличност: В наличност
 • 6,99 лв

Талцид е лекарствен продукт за намаляване на стомашната киселинност.
За комплексно лечение на заболявания, при които е необходимо свързване на стомашната киселина: оплаквания, свързани с повишена киселинност, гастро-езофагеален рефлукс (ГЕР), язви на стомаха и дванадесетопръстника, остър и хроничен гастрит.
Талцид да не се използва за лечение на деца под 12 години, тъй като за тази възрастова група няма достатъчно информация.
Приложение:
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Дозировка: 
За симптоматично лечение на:

 • киселини и оплаквания, свързани с повишена киселинност: 500-1000 mg хидроталцит при необходимост. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит;
 • гастро-езогфагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит: 500-1000 mg хидроталцит 1-2 часа след храна, по време на лягане и когато симтоматичните оплаквания се появят. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит;
 • стомашна или дуоденална язва: 1000 mg хидроталцит 3-4 пъти дневно след храна, по време на лягане. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит. Лечението трябва да продължи поне 4 седмици след първото отзвучаване на симптомите.

За перорално приложение.
Активното вещество е: хидроталцит (hydrotalcite). Всяка таблетка съдържа 500 mg хидроталцит.
За пълния списък на помощните вещества, моля прочетете листовката.
Предпазни мерки:
Не използвайте Талцид:

 • ако сте алергични към хидроталцит или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • при сериозно увредена бъбречна функция (креатининов клирънс <30ml/min), Талцид може да се приема само при редовен контрол на нивата на магнезий и алуминий в серума;
 • при намалена концентрация на фосфати в кръвта (хипофосфатемия) може да приемате Талцид само след консултация с лекар;
 • ако страдате от миастения гравис.

Ако сте бременна или кърмите, или ако смятате, че сте бременна, или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фамацевт преди употреба на това лекарство.
Като се имат предвид данните от фармакокинетичните проучвания, че алуминиевите нива остават в нормални стойности, при бременност Талцид трябва да се използва само за кратък период от време, за да се намали контактът на бебето с алуминия.
Вид на опаковката:
Кутия с 20 таблети за дъвчене.
Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. 
Притежател на разрешението за употреба: Байер България ЕООД, ул. „Резбарска“ № 5, 1510 София,  България, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09.
CH-20221017-41

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ