Prime Pharmacy

Шуслерова сол №6 DHU Калиум сулфурикум D6 при хронични възпаления 200 таблетки

  • Шуслерова сол №6 DHU Калиум сулфурикум D6 при хронични възпаления 200 таблетки
Добави в "Желани"
  • Производители: Dr.Schuessler salts
  • Модел: Dr.Schuessler salts Шуслерова сол №6 DHU Калиум сулфурикум D6 пр
  • Наличност: В наличност
  • 19,14 лв

Шуслерова сол №6 ( Калиум сулфурикум) е хомеопатичен лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Калиум сулфурикум се справя с хроничните възпаления и особено с кожните възпалителни процеси. Много подходяща е при бавно зарастващи рани и за ускоряване на оздравителния процес при възпаления на лигавиците - проблеми с гърлото, с конюнктивите на очите и с носа.


Подходяща за:
Възрастни и деца.


Винаги прочитайте листовката преди употреба!


Активни съставки:

Калиум сулфурикум (Kalium sulfuricum trit.) D6 250 mg, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат


Дозиране:

Възраст на
пациента
Остри
състояния
Хронични
състояния
Възрастни и деца над
12 години
По 1 таблетка максимум
до 6 пъти дневно
1 таблетка 1 -3 пъти дневно
Деца от 6 до 11 години По 1 таблетка максимум
до 4 пъти дневно
1 таблетка 1 -2 пъти дневно
Деца от 1 до 5 години По 1 таблетка максимум
до 3 пъти дневно
1 таблетка дневно
Под 1 година По 1 таблетка максимум
до 2 пъти дневно

1 таблетка дневно 
 

3а деца под 5 години е препоръчително таблетката да се разтвори в малко количество вода за по-лесна употреба.

Разтворете 1 таблетка в половин чаша вода и давайте на детето по една супена лъжица от този разтвор 1 -3 пъти дневно.


Предупреждения:
Деца под една година трябва да бъдат прегледани от лекар преди употребата на Калиум сулфурикум D6 таблетки.


Не използвайте Калиум сулфурикум D6 таблетки:
Ако сте алергични (свръхчувствителни) към пшенично нишесте или към някоя друга от съставките на Калиум сулфурикум D6 таблетки.


Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е известно,че имате непоносимост към някои видове захари, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди употребата на продукта.
Калиум сулфурикум D6 таблетки трябва да се приемат половин час преди или след храна. Таблетката се оставя да се разтвори бавно в устната кухина.


Продуктът е подходящ за пациенти с непоносимост към глутен. Пациенти, които имат непоносимост към пшенично нишесте (различна от тази към глутен) не трябва да използват продукта, защото той съдържа пшенично нишесте.


Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Да не се използва от пациенти, страдащи от непоносимост към някои видове захари.


При бременност или кърмене винаги се консултирайте с лекар или фармацевт преди употребата на лекарствени продукти.


Опаковка:
200 таблетки


Кислороден обмен. Kalium sulfuricum осъществява преминаването на кислорода от кръвта в клетката. Той помага при заболявания, възникващи поради недостатъчно снабдяване на клетките с кислород.


Кожа. Според д-р Шуслер пренасянето на кислорода в клетката ускорява регенерацията на епидермалните и епителни клетки. Недостигът на Kalium sulfuricum в организма води до излющване  на тези клетки и в последствие поява на кожни заболявания с жълти крусти, сквами или обриви с жълт секрет. Практическият опит показва, че приемът на Kalium sulfuricum помага при хронични кожни заболявания, псориазис и невродермити.


Лигавици. Възпалението на различни лигавици, характеризиращо се с жълтеникав слузен секрет, се подобрява от Kalium sulfuricum. Тук спадат катари на дихателните пътища, носната лигавица, синусите, възпаление на средното ухо, гастрит или конюнктивит, в случай че се отделя жълт секрет.


Кислороден глад. При недостиг на Kalium sulfuricum в организма възниква силен копнеж за свеж  въздух. Такива хора се чувстват най-добре на открито и избягват ситуации, при които може да възникне недостиг на въздух. Престоят в затворени помещения може да породи неприятни усещания или дори тревога. Нуждата на организма може да прогресира до там, че тези пациенти да отбягват затворени пространства със събиране на много хора. Приемът на Kalium sulfuricum има благоприятен ефект, тъй като се подобрява кислородната сатурация на организма.


Според д-р Шуслер в зависимост от степента на дефицит на Kalium sulfuricum може да възникне чувство на тежест, отпадналост, световъртеж,зиморничавост, сърцебиене, безспокойство или тъга. Всички те се дължат на кислороден дефицит. Тези оплаквания се влошават при пребиваване в затворени пространства, от топлина и вечер, а се подобряват на свеж, хладен въздух.


Астма. Kalium sulfuricum е средство на избор при астматични заболявания. Подобреното кислородно снабдяване води до облекчение. Минералът е показан и за намаляване на жълтеникавата слузна секреция от бронхите.


Детоксикация и елиминация. Kalium sulfuricum стимулира чернодробната функция и подпомага обезвреждането и инактивирането на ендогенни и екзогенни вещества. Основно значение за процеса на детоксикация има сулфатната група на минерала. Практиката показва, че с приема на Kalium sulfuricum се разтварят и разграждат вредните вещества в организма. При липса на важни за отделителните процеси минерали тези субстанции остават в разтворено състояние в организма. Последици могат да бъдат отоци на стъпалата, подбедриците, ръцете, клепачите (т.нар. слъзни торбички), както и главоболие. Ето защо приемът на Kalium sulfuricum винаги трябва да се съпътства от No. 10 Natrium sulfuricum за осигуряване на излъчването на вредните вещества.


Хронифициране на патологичните процеси. Приложението на Kalium sulfuricum е наложително при всички заболявания, които вече са хронифицирали или има риск да хронифицират. При възпалителни процеси Kalium sulfuricum е следващото средство след Kalium chloratum, когато организмът не е успял да се справи с инфекцията и има риск да не елиминира вредните вещества и те да се натрупат в клетката. Kalium sulfuricum подпомага елиминационните процеси и трябва да се приема продължително време. Практиката показва, че дозировка от 7-10 т. дневно е достатъчна.
Пигментация на кожата. Kalium sulfuricum има важно значение за синтеза на меланин в меланоцитите на епидермиса и пигментацията на кожата. Недостигът му води до образуване на неправилни пигментни петна по лицето, шията и ръцете, които са доста смущаващи и неестетични. Освен това те са неприятни признаци на стареенето на кожата. Т.нар. старчески петна, повишената пигментация при бременни и след прием на хормони (напр. противозачатъчни) са израз на нарушен синтез и разпределение на меланина. Практиката показва, че вътрешното и външно приложение на Kalium sulfuricumе много ефективно. В повечето случаи продължителното лечение води до изчезване или избледняване на пигментните петна и подпомага равномерната пигментация.


Задстомашна жлеза. Нарушено храносмилане. Kalium sulfuricum е важен минерал за функцията на задстомашната жлеза. Задстомашната жлеза произвежда панкреасния сок, който се секретира в тънкото черво и съдържа редица ензими, необходими за смилането на белтъчините, мазнините и въглехидратите. Недостатъчната продукция на ензимите води до гастроинтестинални нарушения. Освен това панкреасният секрет съдържа електролити, като основни катиони са калий и натрий, а основни аниони – хидрогенкарбонат и хлорид. Те определят чревното рН и следователно оказват влияние върху храносмилателната функция.


Диабет. ШС №6 Kalium sulfuricum стимулира инсулиновата продукция и може да се прилага при захарен диабет тип 2. При захарен диабет тип 2 е налице релативен инсулинов дефицит, т.е. недостатъчна инсулинова секреция от бета-клетките на Лангерхансовите острови, често пъти в съчетание с намален брой инсулинови рецептори, най-вече при хора с наднормено тегло. Освен това се подобрява усвояването на наличния инсулин, което обяснява, защо Kalium sulfuricum се прилага успешно и при захарен диабет тип 1, където е налице абсолютен инсулинов дефицит. При диабетици с големи колебания в кръвно-захарните нива с помощта на минерала се постига по-добра адаптация към инсулина и се стабилизира нивото на глюкозата в кръвта. При пациенти със захарен диабет тип 1 приложението на Kalium sulfuricum води до общо укрепване на организма и подобрение на оплакванията.


Утвърдени комбинации:
Кожни алергии: Kalium suifuricum №6- 3 табл. сутрин, Natrium sulfuricum №10-3 табл. на обяд и Calcium phosphoricum №2- 3 табл. вечер.Курс на лечение минимум 8 седмици.
Екзема с лющене: Kalium suifuricum №6- 3 табл. сутрин и Caicium fluoratum №1- 3 табл. вечер.Курс на лечение от 4 до 8 седпици.
Диабет тип ІІ : Kalium chloratum №4- 3 табл. сутрин и Kalium sulfuricum №6- 3 табл. вечер.Подходяща комбинация за продължително поддържащо лечение.
Псориазис: Calcium fluoratum №1- 3 табл. сутрин, Kalium sulfuricum №6- 3табл. на обяд, Natrium chloratum №8- 3 табл. на обяд и Magnesium phosphoricum №7- 3 табл. вечер.Подходяща комбинация за  продължително поддържащо лечение.
Витилиго: Kalium suifuricum №6- 3 табл. сутрин, Natrium sulfuricum №10- 3 табл. на обяд и Kalium chloratum №4- 3 табл. вечер.Курс на лечение минимум 8 седмици.
Препоръчваме ви употребата на пробиотици в комбинация с Шуслерови соли, както и на цветните есенции на Д-р Бах.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ