Prime Pharmacy

Полимакс / Polymax табл.100мг х100

  • Полимакс / Polymax табл.100мг х100
Добави в "Желани"
  • Производители: Dr. Werner
  • Модел: Dr. Werner Полимакс / Polymax табл.100мг х100
  • Наличност: В наличност
  • 64,90 лв

Хранителна добавка от естествени продукти. Подпомага имунната система в процеса на стабилизирането й при състояния с нарушен лимфоцитен статус, наблюдаващи се при небалансиран или подтиснат имунитет.

Цитокините се отделят от белите кръвни телца на имунната система и от клетките на тъканите.
Към цитокините могат да се причислят малки протеини и биологични фактори като интерлевкини, хемокини, лимфокини, интерферони и др.

Редица проучвания доказват, че пептидите получени от слезка на бозайници съдържат гликопротеин от ретикулоендотелни клетки и приети под формата на таблетки могат да подпомогнат функцията на имунната система като допълват недостига на имунни фактори - цитокини.

При прием на такива пептиди се наблюдава повишаване в общия брой на кръвните клетки - лимфоцити, повишаване на стойностите на интерлевкин 2 и 3, както и на интерферон гама. Тези и други интерлевкини активират СD4 клетките от клетъчното рамо на имунния отговор, стимулират растежа и диференцирането на Т-клетките, модулират цитотоксичността на Т лимфоцитите и естествените клетки - убийци и засилват привличането на макрофагите към даден антиген. Пептидите могат да се прилагат при различни състояния на подтиснат имунитет, при вирусни (грип, хепатит) и други инфекции.

Някои проучвания съобщават за забавяне на туморния растеж и намаляване на броя на метастазите по време на прием на пептиди при онкологични заболявания. Прилагани преди или след химио- и лъчетерапия на пациенти със злокачествени новообразувания подобряват общото състояние, апетита и наддаването на тегло.

Полимакс е продукт разработен по немска технология за добиване на имунни пептиди от свинска слезка (далак).

Полимакс е създаден посредством иновативен съвременен високотехнологичен процес, гарантиращ чистотата на получените олиго- и полипептиди (цитокини).

Пептидите в Полимакс са от натурален произход и могат да стимулират имунната система по естествен път, тъй като са сходни на пептидите в слезката (най-големият орган на лимфната система) на човешкия организъм. По този начин те подпомагат естествената защитна функция на клетките на имунната система, поддържайки необходимото контролирано ниво на ефективност при нужда от защита. Това е много важна характеристика на продукта, която го различава от останалите имуномодулатори.

Състав:

Една таблетка съдържа 112,4 мг олиго- и полипептиди от свински далак.

Една мека желатинова капсула съдържа предимно пречистени и концентрирани олигопептиди от свински далак ≈ 70% еквивалентни на 10 мг.

Други съставки: Таблетки: сорбитол - 50 мг, малтодекстрин - 49 мг, захароза, магнезиев стеарат - 81 мг.Филмово покритие на таблетките: хидрокси пропил метил целулоза, железен оксид - жълт, глицерол, титаниев диоксид, растителна мазнина.Мека желатинова капсула: соево масло, лецитин.Допълнителни съставки на обвивката: желатин, глицерол, титаниев оксид, железен оксид - жълт.

Приемът на Полимакс спомага за:

•    намаляване на имунодефицитната симптоматика;
•    възстановяване на имунния отговор;
•    намаляване честотата и тежестта на усложненията съпътстващи имунния дефицит;
•    подобряване на общото състояние, апетита и наддаването на тегло при състояния на подтиснат имунитет.

Продължителността на курса за лечение е индивидуална, т.е. според тежестта на имунодефицитната симптоматика. При онкологични заболявания е препоръчително да се приема Полимакс продължително, поне 6 месеца в годината.

Начин на употреба:

1 таблетка 3 пъти дневно (сутрин, обед и вечер). Приема се през устата с малко течност, 30 минути преди хранене.

Важно:

Не приемайте протеолитични (разграждащи протеина) ензими едновременно с Полимакс, тъй като има опасност да се намали активността на продукта.

Противопоказания:

Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Да не се употребява от бременни и кърмещи жени,  от деца до 12 годишна възраст.

Предупреждение:

Продуктът не е лекарствено средство. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място недостъпно за малки деца.

Да се употребява като хранителна добавка. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. При нужда се консултирайте с лекуващия Ви лекар.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ