Prime Pharmacy

Линекс гастро 16 капсули

  • Линекс гастро 16 капсули
Добави в "Желани"
  • Производители: Linex
  • Модел: Linex Линекс гастро 16 капсули
  • Наличност: В наличност
  • 12,99 лв

Линекс е хранителна добавка от групата на пробиотиците. Възстановява чревната флора и регулира физиологичния и баланс, потиска развитието на патогенни бактерии и способства за усвояването на витамините.

Линекс съдържа балансиран комплекс полезни бактерии, близки до тези, които населяват нормалната чревна флора на човека. При прием на антибиотици тези бактерии загиват и отстъпват място на болестотворни микроорганизми, които могат да доведат до нарушение на чревната функция, алергия, отслабен имунитет и други проблеми.

Линекс е ефикасен в превенцията и справянето с дисбактериоза. Съдържащите се в него лактобацили и бифидобактерии притежават голяма киселинна устойчивост, поради което оцеляват в агресивната среда на стомаха.

Линекс значително подобрява състава на чревната микрофлора и нейната метаболитна активност. Възстановява чревната микрофлора и нормализира функционирането на червата. Това означава, че той не потиска симптомите, а допринася за отстраняване на дисбактериозата. Бактериите в Линекс са устойчиви и на действието на антибиотици, затова за да се предотврати дисбактериоза трябва да се прилага от първия ден на лечението с антибиотици. За съхраняването на Линекс не са необходими специални условия, тъй като бактериите преминават през процес на лиофилизация (сложен процес на замразяване и сушене, който осигурява стабилното и продължително съхранение на микроорганизмите).

Благодарение на този процес се запазва жизнеспособността на бактериите, които при попадането в течната среда на стомаха и червата възстановяват активността и полезните си свойства.

Състав:

1 капсула съдържа не по-малко от 1,2 х 107 лиофилизирани живи млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus sp. L.gasseri, Bifidobacterium infantis, Enterococcus faecium).

Дозировка:

Възрастни и деца над 12 години: 1-2 капсули 3 пъти дневно Деца от 3 до 12 години: 1-2 капсули 2 пъти дневно Желателно е капсулите да се приемат с достатъчно количество течност след хранене.

Предупреждения:

Хранителна добавка.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Не е заместител на разнообразното хранене.

Опаковка:

16 капсулиДисбактериозата представлява изменение на количествения и качествения състав на чревната микрофлора. При чревната дисбактериоза намалява броят на полезните бифидобактерии и лактобацили и се увеличава броят на патогенните микроорганизми, като се нарушава процесът на храносмилане. Настъпва нарушение на чревната функция. Най-често срещаните симптоми при нарушаване на микрофлората са дискомфорт, метеоризъм и диария. Симптоматичните средства оказват само краткотраен ефект, след което симптомите се появяват отново. За да се помогне действително на организма, е важно да се отстрани дисбактериозата като една от причините за появата на тези неприятни симптоми.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ