Prime Pharmacy

Дуфалак / Duphalac сироп 200ml

  • Дуфалак / Duphalac сироп  200ml
Добави в "Желани"
  • Производители: Mylan
  • Модел: Mylan Дуфалак / Duphalac сироп 200ml
  • Наличност: В наличност
  • 11,19 лв

Дуфалак съдържа лаксатив, наречен лактулоза. Той прави изпражненията меки и улеснява преминаването им през червата чрез изтегляне на вода в тях. Дуфалак се използва при лечение на запек (трудно изхождане, сухи и твърди изпражнения) за получаване на меки изпражнения. Например:

- ако имате хемороиди
- ако сте имали операции на ануса или на ниските етажи на дебелото черво

Дуфaлак се прилага за лечение на чернодробна енцефалопатия, наречена системна портална енцефалопатия (чернодробно заболяване, водещо до затруднения на мисълта, треперене, промени на съзнанието, вкл. кома).

Активни съставки:

1 ml Дуфалак разтвор за перорално приложение съдържа 667 mg лактулоза.

Дуфалак не съдържа помощни вещества. Може да има много малки количества други захари, като лактоза, галактоза, епилактоза и фруктоза.

Дозировка:

Винаги приемайте Дуфалак точно, както е предписал Вашия лекар. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни за нещо.Приемайте Дуфалак точно както е написано в тази листовка. 

Взимайте дозата по едно и също време всеки ден. Гълтайте лекарството бързо, не го задържайте в устата.Можете да приемате Дуфалак неразреден или разреден с течност. За Дуфалак в бутилка използвайте мерителната чашка.

Дозиране при запек и необходимост от меки изпражнения: Дозата може да се приема веднъж дневно, например по време на закуска, или разделена на два приема дневно.След няколко дни началната доза може да се промени на поддържаща доза на базата на Вашия отговор. Преди да настъпи ефект е необходимо да минат няколко дни (2-3 дни).

Възрастни и подрастващи: Начална дозировка (3-4 дни) 15-45 ml / Поддържаща дозировка 15-30 ml

Деца 7-14 г.:  Начална дозировка (3-4 дни) 15 ml /  Поддържаща дозировка 10-15 ml

Деца 1 -6 г.: Начална дозировка (3-4 дни) 15 ml 5 -10 ml / Поддържаща дозировка 5-10 ml

Кърмачета под 1 год.: Начална дозировка До 5 ml /  Поддържаща дозировка До 5 ml

Дозиране при чернодробна прекома и кома (само за възрастни): Началната доза е 30-45 ml 3 до 4 пъти на ден. Тази доза може да се промени в поддържаща така, че да се осигури изхождане на меки изпражнения 2-3 пъти дневно.

Употребата на лаксативи при деца, бебета и новородени трябва да става по изключение под медицинско наблюдение, тъй като може да наруши нормалното отделяне на изпражнения. Не давайте Дуфалак на деца под 14-годишна възраст преди да се консултирате с Вашия лекар за предписване и медицинско наблюдение.

Предупреждения:

Не приемайте Дуфалак, ако сте алергични (свръхчувствителни) към лактулоза или някоя от останалите съставки,страдате от галактоземия (рядко генетично заболяване при което не можете да усвоявате галактоза), в случаи на чревна непроходимост (различна от нормален запек);

Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете Дуфалак, ако страдате от някое от следните медицински състояния или заболявания: ако не можете да усвоявате млечна захар (лактоза) Не трябва да приемате Дуфалак ако страдате от непоносимост към галактоза, лактозна недостатъчност, глюкозо-галактозна малсорбция

Ако имате диабет и ви лекуват за чернодробна енцефалопатия, Вашата доза от Дуфалак ще е по-висока.Тази висока доза съдържа голямо количество захар. Дозировката, употребявана за лечение на чернодробна (пре)кома обичайно е много по- висока и затова дозата на Вашето антидиабетно лекарство трябва да бъде променена.

Продължаващото приемане на неадаптирана доза (водеща до 2-3 меки изхождания на ден) може да доведе до диария и до нарушаване на електролитния баланс. Не приемайте Дуфалак без лекарска препоръка повече от 2 седмици.

По време на лечението с лаксативи вие трябва да приемате достатъчно количество течности (средно 2 литра на ден, равни на 6-8 чаши).Ако не настъпи подобрение след първите няколко дни на лечение или се появи отново запек след приложено лечение, консултирайте се с лекар.

Според съвременните научни изследвания, Дуфалак може да се използва безопасно по време на бременност и кърмене, при условие, че се прилага според указанията. Обърнете се към Вашия доктор за съвет преди да започнете да употребявате някое лекарство!

Дуфалак не трябва да се прилага на бебета и малки деца, тъй като може да наруши нормалните рефлекси на червата.При особени обстоятелства Вашият лекар може да предпише Дуфалак на дете или бебе. При тези случаи лекарят ще наблюдава внимателно лечението.

Ако сте приели по-висока доза Дуфалак може да се появи диария и коремна болка. Обърнете се към Вашия лекар или фармацевт, ако сте приели по-висока доза Дуфалак.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ