Prime Pharmacy

Диабекан за нормални нива на кръвната захар 30 капсули

  • Диабекан за нормални нива на кръвната захар  30 капсули
Добави в "Желани"
  • Производители: Fortex
  • Модел: Fortex Диабекан за нормални нива на кръвната захар 30 капсули
  • Наличност: В наличност
  • 14,69 лв

Диабекан е специална хранителна добавка за диабетици, съдържаща концентриран екстракт от канела /Cinnamomum zeylanicum/, хром и магнезий.

Диабекан допринася за:

- поддържане на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и съответно нормални нива на кръвната захар
- стимулиране на инсулиновите рецептори и повишаване на способността на клетките да оползотворяват глюкозата
- нормален метаболизъм на макро хранителните вещества
- намаляване на чувството на отпадналост и умора

Не дразни стомаха поради спецификата на използвания воден екстракт. Може да се приема продължително време.

Активни съставки:

1 капсула съдържа цейлонска канела /Cinnamomum zeylanicum/ сух екстракт 10:1 (водна екстракция) 200 mg, магнезий 57mg, хром 100μg (хром пиколинат)

Дозировка:

1 капсула на ден сутрин преди хранене. Може да се приема преди обедното хранене при прием на други лекарства за диабет.

Може да се приема продължително време и съвместно с друга медикаментозна терапия. Следете нивата на кръвната захар!Канелата се използва за хранителни и медицински цели още от древността. Традиционното й използване е доста широко: от зарастване на рани до лечение на простуди. Едва в последните години изследователи са открили и приложението й при контрол на кръвната захар.

Екстрактът от канела се различава от обикновената канела по липсата на странични нежелани ефекти след  дълготрайна употреба с лечебна цел. Обикновената канела съдържа някои съставки - масла и дори кумарин, които могат да причинят дразнене на стомаха. В Диабекан е използван специално разработен воден екстракт от цейлонска канела. При обработката на този екстракт от канелата се извличат само водоразтворимите компоненти от растението. Това допринася за безопасността на екстракта.

Установено е, че активните вещества в екстракта от канела са водоразтворими полифенолни полимери. Те са уникални с това, че повишават усвояването на глюкозата от организма и подобряват действието на инсулина чрез силния си антиоксидантен ефект. Изследвания върху животни и хора показват, че екстрактът от канела стимулира инсулиновите рецептори и инхибира ензимите, които ги потискат, като по този начин значително повишава способността на клетките да оползотворяват глюкозата.

Изследване, проведено с 60 доброволци с диабет тип 2, показва, че приемът на определено количество екстракт от канела намалява нивото на кръвната захар средно с 20% след 20-ти ден и до 29% след 40-ти ден.

В проучванията е наблюдавано и понижение на нивата на холестерола и триглицеридите. Това се дължи на факта, че екстрактът от канела има силен антиоксидантен ефект, който значително понижава степента на натрупванията по артериалната стена.

Хромът е великолепен асистент на инсулина, като засилва анаболния му ефект, свързвайки се с фосфорните молекули в инсулиновите рецептори, и по този начин ускорява инфузията на глюкозата в клетката (до 100 пъти по-бързо).

С възрастта запасите от хром в организма намаляват, като в същото време съвременните диети са бедни на този микроелемент.Добавянето на хром към основната формула на Диабекан оптимизира и подобрява ефекта му.

Магнезий в Диабекан спомага за образуването, секрецията и транспорта на инсулина. Загубата на магнезий с урината (поради полиурията) при диабетици е по-голяма и по тази причина е нужно допълнителното му доставяне. В няколко клинични проучвания е достигнато  до заключението, че приемът на магнезий намалява с 50 % риска от развитието на диабет 2.

Магнезий е  много важен и за повлияването на усложненията от диабет като  диабетна ангиопатия и периферна съдова недостатъчност, исхемична болест на сърцето и нейните последици (инфаркт на миокарда и ритъмни нарушения),  диабетна полиневропатия.

 

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ