Prime Pharmacy

Даозин 10 таблетки Stada

  • Даозин 10 таблетки Stada
Добави в "Желани"
  • Производители: Stada Arzneimittel AG
  • Модел: Stada Arzneimittel AG Даозин 10 таблетки Stada
  • Наличност: В наличност
  • 19,58 лв

Даозин е хранителна добавка, съдържаща ензима диаминоксидаза (ДАО). ДАО разгражда хистамина, приеман от храната в червата. 

Приемът на Даозин преди хранене увеличава нивата на ДАО в червата и съответно естествената способност за разграждане на хистамина чрез ензима ДАО. При недостиг на ДАО хистаминът от храните навлиза в организма и предизвиква симптоми като обрив, мигрена и др.

Даозин съдържа естествен ензим DAO от протеинов екстракт от свински бъбрек, богат на естествена диаминоксидаза и без съдържание на хистамин. Една таблетка съдържа 23 хиляди HDU (хистамин разграждащи единици).

Състав:

1 таблетка съдържа Протеинов екстракт от свински бъбрек 4,2 mg, от който диаминоксидаза (ДАО) 0,3 mg

3 таблетки съдържат Протеинов екстракт от свински бъбрек 12,6 mg, от който диаминоксидаза (ДАО) 0,9 mg

пълнител: микрокристална целулоза, малтодекстрин, регулатор на киселинността: натриев фосфат, емулгатор: напречно-свързана натриева карбоксиметилцелулоза, глазиращ агент: шеллак, протеинов екстракт от свински бъбрек, антислепващ агент: силициев диоксид, глазиращ агент: хидроксипропилметилцелулоза, регулатор на киселинността: калциев карбонат, антислепващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини, напълно хидрогенирана растителна мазнина (кокосова), стабилизатор: полидекстроза, антислепващ агент: талк.

Дозировка:

Важно: Задължително трябва Даозин да се приема преди хранене (в идеалния случай, 15 минути по-рано)! Таблетката трябва да се е разтворила и съдържащият се ДАО ензим да се е активирал преди хистамин-съдържащата храна да стигне до червата.

Вземете 1 таблетка с малко вода 15 минути преди хранене, съдържащо хистамин. Максималната дневна доза е 3 таблетки (отговарящи на 3 хранения, съдържащи хистамин)

Таблетката трябва да се погълне цяла (не трябва да се дъвче), за да може съдържанието да премине през стомаха и достигне до червата непокътнато.

Ако приемате редовно лекарства, попитайте Вашия лекар или фармацевт дали активните им съставки могат да доведат до намалено разграждане на хистамина от храната.

Предупреждения:

Алкохолът и някои лекарства могат съществено да възпрепятстват действието на ензима ДАО.

Да не се надвишава препоръчваната дневна доза! Хранителната добавка не е заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на тъмно и сухо място и на стайна температура в оригиналната опаковка. Да се съхранява в хладилник след изваждане на блистера от предпазното алуминиево фолио.

Минимална трайност без охлаждане – 3 месеца след отваряне на алуминиевото фолио. Пазете от топлина.Какво е хистамин?
 

Хистаминът е биологично активно вещество – медиатор, принадлежащо към групата на таканаречените биогенни амини. Произвежда се от тялото ни, но също така се приема по естествен път с много хранителни продукти. Хистаминът участва в множество функции в организма. Като невротрансмитер, той участва в регулирането на ритъма на сън-бодърстване, контрола на апетита, способността за учене и капацитета на паметта. Но основното действие на хистамина е като медиатор на възпалителните процеси при алергични реакции.

Какво се случва с хистамина, приет чрез храната?

Приемът на храни, съдържащи хистамин, обикновено няма последствия, т.к. хистаминът бързо се разгражда в червата от ензима диаминоксидаза (ДАО). Но когато се приемат повече храни, богати на хистамин, активността на ензима ДАО вече може да не е достатъчна и разграждането на хистамина в червата да се забави. В допълнение, алкохолът и някои лекарства могат значително да ограничат функцията на ензима ДАО. Когато разграждането на хистамина се забави, неговите нива в тялото се повишават и предизвикват реакции, като:
• Главоболие, дори до мигренозна атака
• Обрив, уртикария, сърбеж
• Стомашно-чревни оплаквания като разстройство или диария, болки в корема, колики, газове.
• Астма, затруднения в дишането
• Прилошаване, сърцебиене, световъртеж
• Хрема или запушен нос

Кои храни съдържат хистамин?

С високо съдържание на хистамин и други биогенни амини са обикновено храните, които отлежават или зреят дълго време. Има и множество храни, които действат като хистаминлибератори, освобождавайки допълнително хистамин в червата. Примери за такива храни са:
• Алкохол, особено червеното и пенливото вино
• Сирене
• Морски дарове, риба, рибени сосове
• Сушени колбаси, като луканки, прошуто, пастърма
• Кисело зеле
• Зеленчуци като домати, спанак, патладжан
• Плодове като ягоди, ананас, банани

Комбинираната консумация на храни, богати на хистамин, като алкохол и сирене, може да допринесе до значително повишаване нивата на хистамин в тялото.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ