Prime Pharmacy

Артелак Ектоин капки за очи 10ml

  • Артелак Ектоин капки за очи 10ml
Добави в "Желани"
  • Производители: Bausch & Lomb
  • Модел: Bausch & Lomb Артелак Ектоин капки за очи 10ml
  • Наличност: В наличност
  • 15,90 лв

Артелак Ектоин облекчава симптомите на алергичен конюнктивит, като сърбеж, сълзене и дразнене на очите. Предназначен е за профилактика и лечение. Предпазва от проникване на алергени. Без консерванти, подходящ за продължителна употреба, както и за използване при носене на контактни лещи и при чувствителни очи.

Артелак Ектоин представлява капки за очи, изотоничен разтвор, който може да се използва за лечение и превенция на симптоми на сезонен и целогодишен алергичен конюнктивит, причинен например от полени, прахови акари, животинска козина или плесен. Ефективно намалява сърбежа, дразненето, зачервяването или сълзенето на очите; навлажняването им води до облекчение.
Може да се използва при деца, бременни и кърмещи жени.

Предназначение: Подкрепящо лечение и превенция на алергични симптоми на конюнктивит, облекчение на раздразнени очи и лубрикант за очи

Артелак Ектоин съдържа Ectoin, естествена, защитаваща клетките молекула със свойства да намалява възпалението и да стабилизира мембраната и хиалуронова киселина, естествена молекула, успокояваща окото, чрез способността си да се свързва с водата във висока степен и стабилизиращите си свойства. Притежава много висока поносимост, тъй като не съдържа консерванти и буфери.

Стабилизира естественото слъзно покритие по два начина: хиалуроновата киселина оказва положително въздействие върху водната фаза и  Ectoin® подсилва липидната фаза. Този двоен начин на действие защитава окото от вредните въздействия на алергени и други външни фактори и подкрепя процеса на регенерация на раздразнената и чувствителна конюнктива. 

Състав:

0,24% хиалуронова киселина (като натриев хиалуронат), 2% Ectoin®, натриев хлорид, натриев хидроксид (за корекция на pH) и вода за инжекции.

Дозировка:

Приложете 1-2 капки Артелак Ектоин в окото при необходимост. Може да го използвате всеки ден и толкова често, колкото искате.

Изчакайте приблизително 15 минути, преди да използвате друг продукт за очи.

Предупреждения:

Не използвайте Артелак Ектоин, ако сте свръхчувствителни към някоя от съставките.

При първа употреба или след като не е използван за известно време, е необходимо първоначално изпомпване на разтвора. При изпомпване на разтвора, бутилката трябва да се държи с върха на капкомера надолу.

Локални реакции на свръхчувствителност се съобщават рядко. В такива случаи лечението трябва да бъде прекратено.

Продуктът може да причини временно замъгляване на зрението след приложение, което може да повлияе отрицателно на способността за шофиране или работа с машини.

Не докосвайте повърхността на окото с връхчето на бутилката, за да предотвратите възможно нараняване на очната повърхност или замърсяване на разтвора.

След приложение изтръскайте възможните оставащи капки.

Невнимателната употреба на продукта в разрез с инструкциите за употреба може да доведе до изплъзване на продукта от ръката и да причини нараняване на окото.

Артелак Ектоин е подходящ за употреба с меки и твърди контактни лещи

Съхранение:

Да се съхранява при температура между 2 – 25°C, на недостъпно за деца място.
Използвайте в продължение на 6 месеца след отваряне.

Опаковка:

10 мл

 
Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ