Зеленчуков бульон с Мисо и гъби Шийтаке x 240 ml / Mattisson Healthstyle
- Модел: Зеленчуков бульон с Мисо и гъби Шийтаке x 240 ml
- Наличност: В наличност
- Производители: Mattisson Healthstyle
-
20,19 лв
Зеленчуковият бульон с Мисо и гъби Шийтаке на Mattisson Healthstyle е органичен продукт за получаване на здравословна напитка за пиене или да послужи като хранителна основа за супи и сосове.
Основни ползи:
За основа на органичния бульон служи японската подправка мисо, която се състои от ферментирала смес от соеви зърна, коджи култура и шийтаке. Шийтаке е годна за консумация гъба, която се консумира широко в страните от Източна Азия и е високо ценена заради плътния си умами вкус и уникален хранителен профил. Качествата на гъбите и мисо се допълва от добавените към бульона моркови, чесън, джинджифил, целина, анасон, лимонена трева, пипер и ким. Продуктът не съдържа консерванти и изкуствени подобрители на вкуса.
Подправката мисо е пълна с хранителни вещества като протеини, фибри, витамини, минерали (калий) и аминокиселини. Соевият протеин в мисото може да понижи нивата на холестерола, докато витамин Е, сапонинът и диетичните фибри подобряват здравето и външния вид на кожата.
Непастьоризираното мисо е съдържа полезни бактерии (пробиотици), които могат да подобрят здравето на червата и да подпомогнат храносмилането. Коджи културата превръща хранителните вещества в соевите зърна по-смилаеми, което позволява на тялото да извлече още повече ползи за здравето, отколкото от обикновените ястия със соя.
Привържениците на здравословния начин на живот могат да се насладят и на полезните ефекти от консумацията на шийтаке. В древни китайски ръкописи гъбите шийтаке са описани като афродизиак и стимулант на младостта и мъжествеността. В китайската медицина се смята, че тези гъби благоприятстват здравето, като подобряват кръвообращението и насърчават дълголетието. В допълнение, шийтаке съдържа полизахариди, терпеноиди, стероиди и липиди, някои от които са способни да понижават нивата на холестерола и имат имуностимулиращ ефект. Ценните свойства на гъбите шийтаке са потвърдени от множество научни изследвания.
Консумацията на шийтаке е добра профилактика на сърдечни заболявания. Учените са идентифицирали три съединения в гъбите - еритаденин, стероли и бета-глюкани, които помагат за понижаване на нивата на холестерола.
Тези гъби съдържат голямо количество фибри, витамини В5 и В6, които са отговорни за обновяването на клетките на кожата и дейността на нервната система и витамин D, който е необходим на всеки градски жител. Шийтаке е гъба, богата на и минералите селен, манган и цинк и е сред първите четири най-богати източници на мед.
Шийтаке може да помогне на вегани и вегетарианци да попълнят запасите от аминокиселини, които тялото обикновено получава от месото. Съставът на шийтаке е еквивалентен на този на риба или говеждо месо.
Съставки: Вода, лук, гъби, червено мисо, вода, соя, ориз, сол, мая, коджи култура, морков, чесън, джинджифил, целина, шийтаке, анасон, лимонена трева, пипер, ким.
Хранителни стойности в 100 ml;
Калории 34.5 kJ/ 8.51 kCal
Мазнини < 0.2 g
Наситени мазни ни < 0.1 g
Въглехидрати 1.31 g
Захари 0.30
Протеини 0.53 g
Фибри 1 g
Сол 0.53 g
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 72 часа след отваряне.