Prime Pharmacy

Витамин В17 (Екстракт от кайсиеви ядки)

  • Витамин В17 (Екстракт от кайсиеви ядки)
Добави в "Желани"
  • Модел: Витамин В17 (Екстракт от кайсиеви ядки)
  • Наличност: В наличност
  • 49,75 лв

Природен продукт със съдържание на "витамин В17" (амигдалин), получен от пресовани кайсиеви ядки и натурален витамин С, иззет от ацерола. Създаден е от немската компания Sports & Health Solutions в собствени производствени бази, разположени в планинския район Харц в Германия. Продуктът е произведен при най-строги хигиенни стандарти и висок контрол на качеството.

 

Какво представлява „витамин B17“ (амигдалин)?

Амигдалинът е цианогенен гликозид и естествено съединение, чиито ползи за здравето са известни от много години насам. По-популярен е с наименованието витамин В17. Изолиран е през 1830 г. от френските химици Robiquet и Boutron-Charlard от ядките на горчивия бадем (Prunus amygdalus). За първи път е използван за лечение в Русия през 1845 г. и в Съединените щати през двадесетте години на миналия век.

В действителност, амигдалинът не е витамин – наричан е „витамин В17“ от старите изследователи, а днес това наименование се използва условно.

Кайсиевите ядки са най-богатият източник на естествено срещащ се амигдалин. Други хранителни източници са горчивият бадем, черешовите и сливовите костилки, семките на ябълките и крушите, и др.

През 1920 г. д-р Ернст Т. Кребс старши популяризира амигдалина като средство, което може да се включва в терапията на онкологични проблеми. Синът му – Ернст Т. Кребс младши продължава изследванията в тази посока и през 1952 г. синтезира синтетична версия на амигдалина, наречена летрил.

Наименованието laetrile произлиза от термините laevorotatory и mandelonitrile, и се използва за пречистената форма на амигдалин. Терминът „витамин B17“ е въведен за летрила от Е. Т. Кребс младши.

Въпреки че наименованията летрил, витамин B17 и амигдалин често се използват взаимозаменяемо, те не са един и същ продукт. Химическият състав на патентования в САЩ Летрил (манделонитрил-бета-глюкуронид), полусинтетично производно на амигдалин, е различен от лаетрил/амигдалин, произведен в Мексико (манделонитрил бета-D-гентиобиозид) и получен от натрошени кайсиеви ядки.

Тялото разгражда амигдалина до три съединения – циановодород, бензалдехид и пруназин. Счита се, че циановодородът е главният компонент на амигдалина, упражняващ терапевтично действие.

Освен ключовото приложение, с което е най-популярен, амигдалинът ("витамин В17") има и други благоприятни ефекти – използва се при високо кръвно налягане, болки при артрит, астма и бронхити.

 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта (за възрастни над 18 г.): По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ