Prime Pharmacy

Висмед гел 0,45ml при дразнене и сухота в окото 20 дози

  • Висмед гел 0,45ml при дразнене и сухота в окото 20 дози
Добави в "Желани"
  • Производители: TRB Chemedica
  • Модел: TRB Chemedica Висмед гел 0,45ml при дразнене и сухота в окото 20
  • Наличност: В наличност
  • 18,80 лв

Висмед гел съдържа висока концентрация натриев хиалуронат (0,3%) за постигане на продължителен ефект при усещания за дразнене и сухота на очите.

Прилага се за дълготрайно овлажняване на очите при сухота, дразнене и умора предизвикани от прах, цигарен дим, сух и горещ въздух, продължителна работа с компютър и носене на контактни лещи.
 

Състав:
 

В 1ml се съдържат: натриев хиалуронат 3.0 mg, натриев хлорид, калиев хлорид, динатриев хидрогенфосфат, натриев цитрат, магнезиев хлорид, калциев хлорид и вода за инжектиране. Разтворът е хипотоничен.

Стерилен.Не съдържа консерванти.
 

Начин на приложение:
 

По 1-2 капки толкова често, колкото е небоходимо. Може да се използва при носене на контактни лещи.
 

Предупреждения:
 

Не употребявайте при свръхчувствителност към някоя от съставките. Тъй като не съдържа консерванти, не трябва да бъде съхраняван с цел последваща употреба.Не използвайте едновременно с други препарати за очно приложение, тъй като това може да промени ефекта им.

Опаковка:
20 дози


 

Натриевият хиалуронат (НХ) е натриева сол на хиалуроновата киселина - биосъвместим полимер, който се намира естествено в човешкото тяло, в това число и очите. Благодарение на изключителните си физични и химични свойства, НХ под формата на разтвор е много близък до сълзите, което е причина за повишения интерес към тези форми като начин за лечение на усещания за дразнене и сухота на очите. 

Най-важното свойство на НХ под формата на разтвор е вискоеластичността, която комбинира вискозитета на течната форма и еластичността на твърдата форма, в зависимост от упражнения натиск. Когато се използва като очен лубрикант тази вискоеластичност на НХ стабилизира прекорнеалния слъзен филм и повишава максимално неговата устойчивост във времето. Когато окото е отворено (между отделните премигвания), молекулите на НХ не са обект на някакво натоварване и формират мрежовиден покривен слой, който създава вискозен, стабилен и дълготраен защитен филм върху повърхността на окото. При премигване, създаденото налягане предизвиква пренареждане на молекулите на НХ в прави паралелни линии, в резултат на което разтворът става по-малко вискозен и по-еластичен, което улеснява покриването на цялата корнеална повърхност. Това намаляване на вискозитета защитава НХ от отстраняването му от окото и осигурява по-добър комфорт.

 

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ