Prime Pharmacy

Уралит-У, Uralyt-U 2,4g/2,5g гранули 280g

  • Уралит-У, Uralyt-U 2,4g/2,5g гранули 280g
Добави в "Желани"
  • Производители: Rottapharm | Madaus
  • Модел: Rottapharm | Madaus Уралит-У, Uralyt-U 2,4g/2,5g гранули 280g
  • Наличност: В наличност
  • 41,19 лв

Уралит-У е алкален цитрат за лечение на камъни в бъбреците.
- за разбиване на уратни камъни
- за метафилаксия (предпазване от рецидиви) на калциеви камъни и уратни камъни, както и смесени форми камъни от калциев оксалат/уратна киселина или калциев оксалат/калциев фосфат. Прилагането на продукта трябва да бъде част от обща концепция за метафилаксия (напр. диета, увеличаване приема на течности и т.н.)
Подходящ за:
Възрастни и деца над 12 години.
Винаги прочитайте листовката преди употреба!
Активни съставки:
Калиево натриев хидроген цитрат (6:6:3:5) 2.4g/2.5g
Дозировка:
Ако лекарят не ви е предписал друго, спазвайте следващите по-долу инструкции:
- За разтваряне и предпазване от повторна поява на уратни камъни: 4 мерителни лъжици (= 10 g гранули) дневно, разделени на 3 приема, след хранене: Пийте 1 мерителна лъжица всяка сутрин, 1 на обед и 2 всяка вечер след ядене. рН на прясната урина трябва да бъде в границата между 6.2 - 6.8.
Ако нивото на рН е по-ниско, дневната доза трябва да се увеличи с половин мерителна лъжичка вечер. Ако рН е над препоръчваната граница, дневната доза трябва да се намали с половин мерителна лъжица вечер. Трябва да бъде намерена точната доза, при която рН на прясната урина преди приемане на дозата Уралит-У да бъде в допустимите граници. За метафилаксия на уратните камъни се препоръчва редовно следене на рН на урината
- За предпазване от рецидив на калциеви камъни: Дневната доза трябва да бъде 2-3 мерителни лъжици (= 5 - 7.5 g гранули) взема еднократно вечер. Ако рН е много ниско трябва да се вземат 3-4.5 мер»(= 7.5 -11.25 g гранули), разделени на 2-3 дози през деня, след ядене. Трябва да се стремите към рН на урината 7.0. рН не трябва да пада под 6.2 и да се вдига над 7 4. Нивата на цитрат и/или рН на урината трябва редовно да се проверяват и според това да се уточни индивидуалната дозировка.
Гранулите трябва да се разтварят в чаша вода и след това да се изпиват.
Измерване рН на урината: Непосредствено преди приемане на всяка доза вземете лентичка от индикаторната хартия, която се намира в опаковката, хванете я с щипката (също приложена) и я намокрете с прясна урина. След това сравнете цвета на намокрената лентичка с цветната диаграма и прочетете какво рН е напечатано под съответния цвят. Така прочетеното рН и броя на мерителните лъжици от гранулите, които сте изпили, се записват в контролния календар. Трябва да носите контролния календав със себе си винаги, когато посещавате лекаря.
Предупреждения:
Не използвайте Уралит-У , ако страдате от остра или хронична бъбречна недостатъчност, след бедна на натрий диета, ако страдате от метаболитна алкалоза или хронични инфекции на пикочните пътища с бактерии, разцепващи уреята, сте свръхчувствителни към някоя от съставките му.
Преди приемане на първата доза трябва да се определят серумните електролити и да се проследи бъбречната функция. Освен това трябва да се провери киселинно-основния статус, ако има съмнения за бъбречна тубуларна ацидоза.
Да се внимава с употребата на Уралит-У при пациенти с тежки увреждания на чернодробната функция.
Да не се прилага при деца под 12 години.
При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди приемът на което и да е лекарство.
Този лекарствен продукт съдържа оцветител портокалово жълто S (Е 110), който може да предизвика алергични реакции, включително и астма, при предразположени лица. Алергии се срещат по-често при хора, реагиращи на ацетилсалицилова киселина (аспирин).

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ