Prime Pharmacy

Тест Clear за амфетамини лента

  • Тест Clear за амфетамини лента
Добави в "Желани"
  • Производители: Cortez Diagnostics
  • Модел: Cortez Diagnostics Тест Clear за амфетамини лента
  • Наличност: В наличност
  • 5,40 лв

Тестът е предназначен е за определяне и количествено детерминиране на амфетамините в човешката урина. Наличието на амфетамин в човешката урина на гранично ниво 1000 нг/мл може да бъде открит за 3 минути.
За всеки тест е необходима проба приблизително от 150 ml. Пробите от прясна урина не се нуждаят от специални манипулации или обработка. Пробата трябва да се вземе в чист, сух, пластмасов или стъклен контейнер. Ако количественият тест не се извършва веднага, пробата от урина може да бъде охладена до 2-8 С и съхранена до 7 дни или замразена Пробите трябва да достигнат стайна температура преди тестване. Пробите от урина, които показват голяма утайка или мътност трябва да бъдат центрофугирани или да се оставят да се утаят така, че да се получи бистра течност за теста.
Начин на употреба:
1. Оставете всички материали и проби да достигнат стайна температура.
2. Извадете тестовата лента от запечатаното фолио.
3. Потопете лентата в пробата с урина, така че стрелките да сочат към нея. Нивото на пробата не трябва да бъде по-високо от максималното, обозначено със стрелка.
4. Дръжте лентата в урината, докато не се появи цветна розова ивица в тестовата зона (приблизително 20 секунди).
5. Извадете лентата и я поставете върху чиста, неабсорбираща повърхност, с лицевата част нагоре или я оставете в урината, ако нивото на пробата не е по-високо от максималното, обозначено със стрелка.
6. Отчетете резултата между 3-8 минути.Не интерпретирайте резултат след 10 минути!
Отчитане на резултатите:
Негативен: Появяват се две оцветени ленти . Появата на две оцветени ленти една в линията на тестовата зона и една в зоната на контролната линия индикират негативни резултати. Негативният резултат не индикира отсъствието на амфетамини в спесимена. Той само индикира че нивото на амфетамини в спесимена е по-ниско от граничното ниво.
Позитивен: Една оцветена лента се появява в зоната на контролната линия. Не се открива оцветена лента в зоната на тестовата линия . Това е индикация, че нивото на амфетамини в специмена на урината е над допустимата граница.
Невалиден : Ако няма оцветена лента в зоната на контролната линия - резултатът от теста е невалиден. Тестувайте отново пробата с ново тестово устройство.
Бележка: Много леко оцветена лента в зоната на тестовата линия индикира, че количеството амфетамини в пробата е близко до нивото на допустимана граница. Тези спесимени и други позитивни проби трябва да бъдат потвърдени чрез използването на алтернативен метод като GC/MS.
Предупреждения:
Само за ин витро и съдебна употреба.
Не използвайте продукта след изтичане на срока за годност.
Работете внимателно с пробите, тъй като може да са заразни.
Не отваряйте запечатаното фолио преди да сте готови за теста.
Използвайте нов контейнер за всяка проба от урина за да избегнете заразяване на една проба от друга проба.
Амфетамин тестът е качествен анализ. Той идентифицира d-амфетамините в човешката урина в концентрация 1000 нг/мл или по-висока. Концентрацията на d-амфетамин не може да бъде установена чрез този анализ. Тестът е създаден за да бъде разграничен негативният резултат от предполагаемо позитивния резултат. Всички позитивни резултати трябва да бъдат потвърдени като се използва алтернативен метод, за предпочитане GC/MS.
Амфетамините са набор от силни симпатикоминетични средства с терапевтично приложение. Най-разпространени от амфетамините са d-амфетамина и d,1-амфетамина. Те са главно стимулатори на централната нервна система предизвикващи невротрансмитерите и отделянето на епинефрин, норепинефрин и допамин в мозъка и тялото – довеждащи до еуфория, превъзбуда с усещане за енергичност, самоувереност и подвижност.
Хроничната злоупотреба с амфетамини води до толерантност и привикване към опиятния ефект. Сърдечносъдовата система отговаря на амфетамина с повишаване на кръвното налягане и аритмия. Той причинява и безпокойство, чувство на страх, параноя, халюцинации и психопатично поведение. Амфетаминът се метаболизира по много пътечки. В по-голяма степен киселата урина спомага за отделянето, екскрецията, докато алкалната такава го възпрепятства. За 24 часа приблизително 79% от амфетаминът се отделя в киселата урина и около 45% в алкалната. Характерно е и отделянето на 20% непроменен, неусвоен амфетамин. Това количество може да бъде открито до 1-2 дни след употребата му.
Амфетамин тестът е базиран на принципа на специфичната имунохимична реакция между антителата и антигените за анализиране на особените компоненти в спесимена на човешката урина. Количественият анализ се основава на съревнованието за свързване с антитела между съединение на наркотично вещество и свободен наркотик, който евентуално се съдържа в пробата от урина, която се изследва.
Когато в пробата от урина има наркотично вещество, то се състезава със съединението на наркотичното вещество за ограниченото количество от съединението антитяло-оцветител. Когато количеството наркотик е равно или е повече от 1000 нл/мг, то ще предотврати свързването на свободен наркотик с антитела. Следователно, при положителната проба от урина няма да се появи оцветена ивица в тестовата зона и ще има положителен резултат, докато наличието на оцветена ивица показва отрицателен резултат.
На теста има контролна линия, която служи за процедурен контрол. Тази оцветена ивица трябва винаги да се появява в контролната зона, ако тестът се съхранява при добри условия и е извършен правилно.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ