Prime Pharmacy

Шуслерова сол №9 DHU Натриум фосфорикум D6 за обмяната на веществата 80 таблетки

  • Шуслерова сол №9 DHU Натриум фосфорикум D6 за обмяната на веществата 80 таблетки
Добави в "Желани"
  • Производители: Dr.Schuessler salts
  • Модел: Dr.Schuessler salts Шуслерова сол №9 DHU Натриум фосфорикум D6 з
  • Наличност: В наличност
  • 10,72 лв

Шуслерова сол №9 (Натриум фосфорикум) е хомеопатичен лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Натриум фосфорикум е солта, която регулира киселинно-алкалния баланс в организма и е подходяща при лечението на киселини (Шуслерова „сода”). Ускорява метаболизма, подобрява функциите на отделителната система, извежда излишните течности от клетката. Подходяща е за лечение на киселини, стомашно-чревни оплаквания, спазми на стомаха, свързани с приемане на мазни храни, затлъстяване.
Депа в организма: мускулни и нервни клетки, кръвни елементи, междуклетъчни течности.


Подходяща за:
Възрастни и деца.


Винаги прочитайте листовката преди употреба!


Активни съставки:
Натриум фосфорикум (Natrium phosphoricum trit.) D6 250 mg,лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат.


Дозиране:

Възраст на
пациента
Остри
състояния
Хронични
състояния
Възрастни и деца над
12 години
По 1 таблетка максимум
до 6 пъти дневно
1 таблетка 1 -3 пъти дневно
Деца от 6 до 11 години По 1 таблетка максимум
до 4 пъти дневно
1 таблетка 1 -2 пъти дневно
Деца от 1 до 5 години По 1 таблетка максимум
до 3 пъти дневно
1 таблетка дневно
Под 1 година По 1 таблетка максимум
до 2 пъти дневно
1 таблетка дневно


3а деца под 5 години е препоръчително таблетката да се разтвори в малко количество вода за по-лесна употреба.

Разтворете 1 таблетка в половин чаша вода и давайте на детето по една супена лъжица от този разтвор 1-3 пъти дневно.


Предупреждения:

Деца под една година трябва да бъдат прегледани от лекар преди употребата на Калиум фосфорикум D6 таблетки.

Не използвайте Натриум фосфорикум D 6 таблетки:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към пшенично нишесте или към някоя друга от съставките на Натриум фосфорикем D 6 таблетки.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е известно,че имате непоносимост към някои видове захари, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди употребата на продукта.

Натриум фосфорикум D 6 таблетки трябва да се приемат половин час преди или след храна. Таблетката се оставя да се разтвори бавно в устната кухина.

Продуктът е подходящ за пациенти с непоносимост към глутен. Пациенти, които имат непоносимост към пшенично нишесте (различна от тази към глутен) не трябва да използват продукта, защото той съдържа пшенично нишесте.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Да не се използва от пациенти, страдащи от непоносимост към някои видове захари.

При бременност или кърмене винаги се консултирайте с лекар или фармацевт преди употребата на лекарствени продукти.


Опаковка:
80 таблетки


Шуслерова сол №9 (Natrium phosphoricum D6) е алкално съединение и свързва киселините. Той влиза в състава на фосфатния буфер в кръвта и бъбреците.


Хронично повишена киселинност.
Млечна киселина. В случай, че черният дроб е обременен от разграждането на ендогенни и  екзогенни вещества, образуваната в мускулите млечна киселина не се елиминира изцяло и се натрупва в тъканите на организма. Като алкално съединение ШС №9 противодейства на свръхокисляването на организма и е високо ефективна при заболявания, обусловени от повишена киселинност(биохимично средство за лечение на ревматични заболявания).
Пикочна киселина. Пикочната киселина е отпаден продукт на пуриновата обмяна в организма. При дефицит на Natrium phosphoricum пикочната киселина се свързва с основата на натриевия бикарбонат до натриев урат, който е неразтворим. В Шуслеровата биохимия ШС №9 е средство на избор при подагра.


Невралгии. Шуслерова сол №9 е важна за функцията на нервите и се прилага при неврити и невралгии.


Имунна система. Ако локалният излишък на киселини в клетките не се елиминира, вътреклетъчното рН се понижава, намалява освобождаването на енергия и се забавя клетъчният метаболизъм. Това отслабва имунната защита и улеснява разпространението на болестотворните причинители, води до развитие на гнойни процеси или лошо зарастване на раните. Микотичните заболявания често пъти се дължат на нарушение в алкално-киселинното равновесие и дефицит на Natrium phosphoricum. Необходимо е продължително приложение на минерала за стабилизиране на промените в средата.


Образуване на конкременти. Приложението на Шуслерова сол №9 има съществено значение при холе- и нефролитиаза. Комбинацията от ШС №11 и ШС №9 спомага за разтваряне на бъбречните камъни и профилактика на образуването им, дори когато не се касае за чиста уратна литиаза. Шуслерова сол №9 е важна тъканна сол и при камъни в жлъчния мехур.


Кръвоносни съдове. Големият приток на киселини води до дефицит на минерала в серума и настъпват промени в кръвоносните съдове. Разширените вени, съдовите плаки и склеротичните промени често са последица на хроничен дефицит на минерала.


Остро повишена киселинност
Стомашно-чревни оплаквания. Острото обременяване с киселини може да се изяви с диспептични оплаквания. ШС №9 се прилага при oригване и регургитация на кисело, стомашни болки и спазми и кисела диария.


Кожа. Излъчването на киселини през кожата, киселата, зловонна пот са признаци за остро обременяване с киселини. Потните длани и стъпала са много неприятни, но е важно потенето да не се потиска, тъй като се блокира възможността на организма да се освободи от излишните киселини през кожата. Шуслерова сол №9 разгражда киселините и предотвратява отделянето им през кожата, следователно намалява повишената потна секреция.


Мастна обмяна
Липолиза. За разграждането на мазнините организмът се нуждае от Natrium phosphoricum. Дефицитът на минерала се проявява с непоносимост към мазнини и с оплаквания след  консумация на мазни храни. При хронично повишена киселинност поради дефицит на Natrium phosphoricum организмът не може да усвоява мазнините. Те се отлагат под формата на тлъстини (т. нар. “увиснали бузи” са типичен лицев признак за дефицит на ШС №9). За изразен недостиг на минерала говорят отделянето на мазна пот, омазнените кожа и коса, но също така силно понижената мастна секреция, сухотата на коса и кожа. Промените в липидния профил също са израз на дефицит на Natrium phosphoricum.


Мастни жлези. Шуслерова сол №9 е биохимично средство на избор при акне вулгарис и акне розацея. Тези заболявания се характеризират с повишена мастна секреция при същевременно патологично вроговяване на фоликулите, което затруднява отделянето на себума и запушва мастните жлези. Така се образуват черните комедони, при възпалението на които се появяват пъпки и пустули.


Лимфа. Излишъкът на млечна киселина в организма води до коагулация на белтъчините в лимфата и лимфаденомегалия. Шуслерова сол №9 е средство за етиологично лечение на лимфаденомегалията.


Утвърдени комбинации:
Образуване на конкременти: Natrium phosphoricum №9- 3 табл. сутрин,Calcium phosphoricum №2- 3 табл. на обяд и Silicea №11- 3 табл. вечер. Курс на лечение 3- 4 месеца.
Ревматизъм: Natrium phosphoricum №9- 3 табл. сутрин, Calcium sulfuricum №12- 3 табл. на обяд и Silicea №11- 3 табл. вечер.Курс на лечение 2- 3 месеца.
Повишена стомашна киселинност: Natrium phosphoricum №9- 5 табл. сутрин и Natrium chloratum №8- 5 табл. вечер.Курс на лечение 3- 4 седмици.
Подагра: Natrium phosphoricum №9- 5 табл. Ден 1, Silicea №11- 5 табл. Ден 2.Ежедневен прием, с редуване на шуслерови соли №9 и шуслерови соли №11 .При нужда може да се комбинира с №3 Ferrum phosphoricum, №8 Natrium chloratum, №10 Natrium sulfuricum и №12 Calcium sulfuricum.
Микотични заболяване: Natrium sulfuricum №10- 3 табл. сутрин, Ferrum phosphoricum №3- 3 табл. на обяд, Natrium chloratum №8- 3 табл. на обяд и Natrium phosphoricum №9- 3 табл. вечер.Курс на лечение 1- 2 месеца.
Препоръчваме ви употребата на пробиотици в комбинация с Шуслерови соли, както и на цветните есенции на Д-р Бах.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ