Prime Pharmacy

Шуслерова сол №3 DHU Ферум фосфорикум D12 за имунната система 80 таблетки

  • Шуслерова сол №3 DHU Ферум фосфорикум D12 за имунната система 80 таблетки
Добави в "Желани"
  • Производители: Dr.Schuessler salts
  • Модел: Dr.Schuessler salts Шуслерова сол №3 DHU Ферум фосфорикум D12 за
  • Наличност: В наличност
  • 10,72 лв

Шуслерова сол №3 ( Ферум фосфорикум) е хомеопатичен лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Солта за първа помощ на имунната система Ферум фосфорикум е задължителна в първите стадии на всички инфекции. Тя подпомага лечението на силното възпалeние, настинките, грипа, раните, ожулванията, порязванията, както и първите признаци на слънчево изгаряне. 

Подходяща за:
Възрастни и деца.
Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:


Ферум фосфорикум (Ferrum phosphoricum trit.) D12 250 mg, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат.

Дозиране:
 

Възраст на
пациента

Остри
състояния
Хронични
състояния

Възрастни и деца над
12 години

По 1 таблетка максимум
до 6 пъти дневно

1 таблетка 1 -3 пъти дневно

Деца от 6 до 11 години

По 1 таблетка максимум
до 4 пъти дневно

1 таблетка 1 -2 пъти дневно

Деца от 1 до 5 години

По 1 таблетка максимум
до 3 пъти дневно
1 таблетка дневно

Под 1 година

По 1 таблетка максимум
до 2 пъти дневно
1 таблетка дневно


3а деца под 5 години е препоръчително таблетката да се разтвори в малко количество вода за по-лесна употреба.

Разтворете 1 таблетка в половин чаша вода и давайте на детето по една супена лъжица от този разтвор 1 -3 пъти дневно.


Предупреждения:

Деца под една година трябва да бъдат прегледани от лекар преди употребата на Ферум фосфорикум D12 таблетки.

Не използвайте Ферум фосфорикум D12 таблетки:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към пшенично нишесте или към някоя друга от съставките на Ферум фосфорикум D12 таблетки.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е известно,че имате непоносимост към някои видове захари, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди употребата на продукта.

Ферум фосфорикум D12 таблетки трябва да се приемат половин час преди или след храна. Таблетката се оставя да се разтвори бавно в устната кухина.

Продуктът е подходящ за пациенти с непоносимост към глутен. Пациенти, които имат непоносимост към пшенично нишесте (различна от тази към глутен) не трябва да използват продукта, защото той съдържа пшенично нишесте.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Да не се използва от пациенти, страдащи от непоносимост към някои видове захари.

При бременност или кърмене винаги се консултирайте с лекар или фармацевт преди употребата на лекарствени продукти.

Опаковка:
80 таблетки


Възпаления 

При тъканна увреда от определени нокси (отключващи стимули като механични, термични, химични  дразнения или микроорганизми), съдовата съединителна тъкан на мястото на увреждането реагира  с възпаление. Симптомите на тази възпалителна  реакция са зачервяване, оток, затопляне, болка и нарушена функция. Те са следствие от нарушеното кръвоснабдяване, предизвикано от тъканната увреда, както и от повишения съдов пермеабилитет и излива на плазма в извънсъдовото пространство. При това се освобождават медиатори (простагландини, хистамин, кинини), които също допринасят за хиперемията.

Фебрилитет.

В Шуслеровата биохимия Ferrum phosphoricum е важен антипиретик. Прилага се при субфебрилна температура. Фебрилитетът е защитна реакция на организма спрямо болестния причинител. Повишената телесна температура стимулира защитните механизми на организма, затова не бива да се третира докато не достигне опасни стойности. Вместо това трябва да се стимулират отделителните процеси, което е пряко свързано с повишен прием на течности и покой.

Първа помощ

Остри наранявания. Ferrum phosphoricum е средство за оказване на първа помощ при остри болки в следствие наранявания на тъканите при порязване, ожулване, натъртване и контузии, както и при малки хирургични интервенции или зъбни екстракции.

Болки. Ferrum phosphoricum помага при всички пулсиращи болки, както и при главоболие, което се усеща като удари с чук. Касае се за болкови възприятия, предизвикани от хиперемия на вътрешните органи . Според  д-р Шуслер Ferrum phosphoricum помага при болки, които се влошават при движение и се подобряват при охлаждане. При остри наранявания следва да се изсмучат 12-20 таблети бързо една след друга.

Имунна система

Начални инфекции, първи стадий на заболяването. Ранното приложение на Ferrum phosphoricum при първите признаци на инфекция стимулира имунната система за своевременно предотвратяване на заболяването, преди да се е разпространило в организма.

Намалени защитни сили. Според Шуслеровата биохимия Ferrum phosphoricum укрепва имунната ситема. Болестотворните причинители, които проникват в организма, се улавят от неспецифичната имунна защита. Тя се нуждае от Ferrum phosphoricum за функцията на макрофагите и гранулоцитите.

Профилактичен прием се препоръчва за изграждане на имунитет спрямо грип и вирусни инфекции. При намалени защитни сили (непрекъснато рецидивиращи инфекции) се прилага Ferrum phosphoricum.

Железен дефицит. Анемия.

При желязодефицитната анемия, която е най-честата форма на анемия, хемоглобиновата концентрация е по-силно понижена отколкото броя на еритроцитите. Касае се за хипохромна анемия, недостигът на желязо е причина за намаленото хемоглобиново съдържание на кръвта. Причина за това могат да бъдат: загуба на желязо при силни кръвотечения, недостатъчен прием на желязо, повишени нужди при бременност, кърмене или растеж, или нарушена резорбция на желязо.При лечението с “класически” железни препарати често се установява, че след преустановяване на приема серумното ниво на желязото отново се понижава. Биохимичният опит показва, че добавянето на No. 3 Ferrum phosphoricum към железните препарати или храни, богати на желязо, може да подобри усвояването му и да повиши хемоглобиновата концентрация.

Концентрация, работоспособност.

Умората, намалената концентрационна способност, затрудненията в учението са признаци на намалена физическа и психическа издръжливост и са чести симптоми на железен дефицит, тъй като недостигът му води до хипоксия на добре кръвоснабдени органи като мозък, сърце и бъбреци. Според  Шуслеровата биохимия Ferrum phosphoricum е с много добър ефект при подобни нарушения. Той спомага за стимулиране на концентрацията и паметта при подрастващите, които имат повишени нужди от желязо.

Утвърдени комбинации:

Имунна система: Ferrum phosphoricum №3- 2 табл. сутрин, Magnesium phosphoricum №7-2 табл. на обед и Kalium sulfiricum №6-2 табл. вечер.Курс на лечение 3-4 седмици.

Желязодефицитна анемия: Ferrum phosphoricum №3- 3 табл. сутрин, Kalium phosphoricum №5-3 табл. на обед и Calcium phosphoricim №2-3 табл. вечер.Курс на лечение 2-3 месеца.

Спортна комбинация; Ferrum phosphoricum №3-5 табл., Kalium phosphoricum №5-5 табл. и Magnesium phosphoricum №7-5 табл.


Препоръчваме ви употребата на пробиотици в комбинация с Шуслерови соли, както и на цветните есенции на Д-р Бах.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ