Prime Pharmacy

Rana bufo 9CH

  • Rana bufo 9CH
Добави в "Желани"
  • Производители: Boiron
  • Модел: Boiron Rana bufo 9CH
  • Наличност: В наличност
  • 4,89 лв

Rana bufo (крастава жаба) е земноводно широко разпространено в в Северното полукълбо. Тинктурата майка се приготвя от лиофилизирани секреции на слюнчените жлези на жабата. Богата е на органични субстанции като буфотенидин и буфотенин, откриват се също следи от адреналин и норадреналин; карденолид, аскорбинова киселина, глутатион и стероли.

Фармакология

Използвана е още в древността, когато секретите й са считани за токсични. В наши дни е установен фармакологичния ефект на буфотенина, който в умерени дози има дигитализиращо действие върху сърдечно съдовата система и лек хипертензивен ефект. Той оказва влияние и върху централната нервна система – екситация, конвулсии; поради факта, че субстанцията е близка до структурата на серотонина. Неотдавна от секрета  на жабата бяха изолирани нискомолекулни пептиди, наречени магенини, които in vitro притежават изразено антимикробно, антипаразитно и фунгицидно действие.

Патогенетични експерименти

Многобройните данни получени от клиничните и токсикологични експерименти през годините, позволяват да се прецизира ефекта на ТМ главно върху:

1. Кожа – еритемовезикулозни обриви на изразен конгестивен фон със склонност към имбибиране на хиподермата и  нарушена микроциркулация (Clematis vitalba).
2. Лимфонодуларна система – изразен лимфангит с реактивен аденит.
3. Централна нервна система -  умствен вискозитет, retardatio mentalis levissima, нарушено абстрактно мислене ( Baryta carbonica).
4.  Сърдечно- съдова система – мек инотропен и хипертензивен ефект.

Клинични показания

1. Инфекциозни показания

– специфични и неспецифични лимфангити и лимфаденити
Rp.) Rana bufo  9СН- по 5 гранули 3 пъти дневно в течение на седмица
NB! Логично е приложението на подходяща алопатична терапия, ефекта на хомеопатичния медикамент в случая е единствено и само комплементарен. Удачно е комбинирането му с Clematis vitalba при хиподермитите, както и с медикаментите за остри супурации, като Hepar sulfuris calcareum   и  Pyrogenium.

2. Поведенчески нарушения
– затруднения в училище, нарушено абстрактно мислене
Rp.) Rana bufo 9СН -  по 5 гранули ежедневно за дълъг период
NB!  Тук показанията на медикамента реално се припокриват с тези на Baryta carbonica. Препоръчително е лечението на терена. Естествено оставам с уговорката, че посочената симптоматична хомеопатична терапия е валидна само в случаите на ретардацио менталис левисима и то в комплекса на общото лечение на пациента.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ