Prime Pharmacy

Quiko Strict електронен термометър

  • Quiko Strict електронен термометър
Добави в "Желани"
  • Производители: Quiko
  • Модел: Quiko Quiko Strict електронен термометър
  • Наличност: В наличност
  • 13,90 лв

Quiko термометър e дигитален термометър с две технологии за бързо и точно измерване на телесната температура. С гъвкав накрайник, изработен от еластичен полимер, който позволява огъване до 45 градуса.

С електронният термометъра Quiko Strict телесната температура може да се измерва в подмишницата, в устата и ректално. Температурата в устата, подмишницата и ректума е различна.  Разликата е приблизително с половин градус при нормална температура.Нормалната температура е строго индивидуална, както и разликата между местата за измерване на температурата. За да определите Вашите, измервайте си температурата по едно и също време в продължение на няколко седмици.

Термометърът трябва да се съхранява на стайна температура (над 20 градуса). Точно измерване може да се направи, дори ако термометърът е съхраняван при температура под 20 градуса, но в този случай термометърът трябва да се извади от мястото на измерване поне 1 минута след сигнала.

Методи на измерване:

Измерване в устата:
Време за измерване - приблизително 10 сек. Препоръчва се на възрастни и деца над 4-годишна възраст.
- Поставете върха на QUIKO STRICT дълбоко под езика.
- Задръжте върха на термометъра в тази позиция със затворена уста, докато чуете сигнала за край на измерването.
Не пийте топли или студени напитки, не пушете, не правете упражнения поне 5 минути преди измерване.

Измерване в подмишницата:
- Поставете върха на термометъра в подмишницата.
- Притниснете с ръката, за да задържите термометъра на тази позиция. Върхът на термометъра трябва да има плътен контакт с кожата. Преди измерване, се уверете, че подмишницата е суха.

Ректално:
Време за измерване: приблизително 10 сек.
- Уверете се, че термометърът е чист.
- Поставете водно разтворим лубрикант на върха.
- Внимателно поставете върха на термометъра около 1 см в ректума.
Ако при поставянето срещнете съпротива, не прилагайте сила. За по-удобно измерване термометърът има специално гъвкаво рамо. То позволява лесен достъп до точките на измерване.

Как да превключим показанията в Целзий и Фаренхайт:
Когато Quiko Strict е изключен, натиснете и задръжте бутона за включване, докато на дисплея се появят желаните единици - С за Целзий или F за Фаренхайт.

Как да измерим телесната температура:
1. Натиснете бутона за включване.
2. След 5 сек. поставете термометъра на мястото за измерване.
3. Щом чуете 10 кратки звукови сигнала, измерването е завършено, ако е ректално или орално. При измерване в подмишницата, звуковите сигнали указват приблизителна температура - задръжте термометъра 1-2 минути в подмишницата, за да измерите телесната температура.

Не вадете Quiko Strict от мястото на измерване преди звуковия сигнал за край на измерването. Ако термометърът бъде преместен, на дисплея ще се появи индикация [---C] и ще прозвучат кратки сигнали, за да предупредят за незавършено или неточно измерване. Изключете термометъра и го включете отново за повторно измерване.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ