Prime Pharmacy

Омни Биотик Мигра 30 сашети при мигрена

  • Омни Биотик Мигра 30 сашети при мигрена
Добави в "Желани"
  • Производители: Омни Биотик
  • Модел: Омни Биотик Омни Биотик Мигра 30 сашети при мигрена
  • Наличност: В наличност
  • 68,00 лв

Омни Биотик Мигра е профилактична терапия за намаляване на интензивността и честотата на мигренозната болка, както и често съпровождащите я слабост, замайване, гадене, сърдечни проблеми. Подходящ е за подобряване на състоянието на всички пациенти с мигрена и хора с тежко главоболие (например главоболие, предизвикано от напрежение) за дългосрочен прием. В същото време тъжното настроение може да се подобри.

Омни Биотик Мигра е иновативен терапевтичен подход, който действа по така наречената "Интестинална-чернодробна-мозъчна ос“. Връзката между мигрената и стомашно-чревната дисфункция е демонстрирана в двете посоки: от една стра пациентите с мигрена страдат по-често от автономни стомашно-чревни симптоми, а от друга – хората с автономни стомашно-чревни смущения страда по-често от мигрена.
Тези окрития са в основата за разработването на Омни Биотик Мигра: терапията с високо активни чревни синбиоти повлиява именно центъра на здравето, т.е. червата ни.

Подходящ за :

Възрастни и деца над 6 години
диабетици, страдащи от алергия към мляко, бременни и кърмещи майки

Дозировка:

1 саше дневно  Омни Биотик Мигра (= 3 g) се разтваря в в 120млl вода за поне 1 минута (време за активиране).
Изчакайте времето за активиране, разбъркайте отново и след това изпийте. Препоръчва се приемът да бъде сутрин преди закуска или вечер точно преди лягане.

За да се постигне дълготраен ефект, се препоръчва продуктът да се приема за период от най-малко 12 седмици. Разбира се, ако е необходимо, употребата му може да бъде по-продължителна или постоянна.

Състав:

Царевично нишесте, малтодекстрин, растителен протеин, калиев хлорид, бактериални щамове *, магнезиев сулфат,
Ензими (амилази), манганов сулфат
* 8 бактериални щама, съдържащи най-малко 7,5 милиарда микроби на 1 порция (= 3 г):
Lactobacillus casei W56
Lactobacillus acidophilus W37
Lactobacillus brevis W63
Lactococcus lactis W58
Bifidobacterium lactis W52
Lactococcus lactis W19
Lactobacillus salivarius W24
Bifidobacterium bifidum W23
Свободен от животински протеини, глутен, мая и лактоза.

Опаковка:
Омни биотик Мигра 30 сашета от по 3 г - 1 бройЗа да се избавите от главоболие и мигрена – послушайте червата си!

Мигрената е широко разпространено заболяване

Периодично повтарящи се пристъпни или пулсиращи, тъпи или остри болки, едностранно или двустранно се определят като мигренозно главоболие. Често са придружени от гадене, повръщане, чувствителност към светлина, шум и миризма ил;и от храносмилателни проблеми като запек и диария.

Мигрената е неврологично заболяване, от което страдат около 10% от хората в Европа като жените страдат 3 пъти повече. Как се стига до това хронично заболяване не е изяснено окончателно и до днес. Съвременното научно предположение е , че се касае за дразнене на мозъчната тъкан и мозъчните мембрани, което увеличава чувствителността към болка и причинява болка чрез освобождаване на сигнални вещества.

Симптомите са обширни и включват не само измъчващата болка в главата, но и сетивни смущения и проблеми със стомашно-чревния тракт. Към отключващите фактори спадат стрес, дефицит на сън, хормонални проблеми, фактори на околната среда и определени храни и напитки – особено тези, които съдържат много глутамат (вкусов подообрител) или тиамин, хистамин или триптофан (червено вино, шоколад, сирене).
Много засегнати се оплакват, че главоболието е толкова силно, че по време на пристъп не са в състояние да извършват работа или ежедневните си задължения. Физическите дейности усилват дискомфорта. Диагноззата се поставя на базата на симптомите и историята на заболяването. Важно е да се изключат други неврологични заболявания.

Други видове главоболие например тензионното главоболие (двустранна  тъпа притискаща болка, която може да се появява епизодично или хронично0 също могат значително да влошат качеството ни на живот. Причините за него също не са напълно изяснени, но се свързва с претоварването и напрежението на вратните, шийните и раменните мускули, както и психологическия стрес.

За интензивно лечение на мигрена се използват различни синтетични молекули с болкоуспокояващ ефект. Много пациенти приемат медикаменти за превенция, като например бетаблокери. Тези лекарства, особено при по-продължителбна употреба предизвикват различни странични ефекти. Може да възникнат слабост, световъртеж, гадене, диария, проблеми с кръвното налягане или сърцето, а това влошава качеството на живот, колкото и самата мигрена. Сами по себе си тези медикаменти биха могли да предизвикат главоболие (медикаментозно главоболие),

Връзка между корема и мозъка

За да се разбере как може да възникне мигрената е важна тясната връзка между червата (чревните бактерии), черния дроб и мозъка. Кръвта по целия стомашно-чревен тракт първо се въвежда в черния дроб през портал;ната вена, за да бъде детокдсикирана там. През един голям кръвоносен съд кръвта се отвежда към сърцето и през аортата – към мо0зъка, където съдовете фино се разклоняват. По този начин на мозъка се доставят хранителните вещества, абсорбирани в червата. Разбира се, по този път в мозъка могат да попаднат и токсични вещества, ако не могат да бъдат достатъчно добре разградени в черния дроб.

Каква роля играят червата?

Функцията на чревно-епителната бариера със своите милиарди бактерии може да бъде нарушена поради стрес, небалансирано храмнене или прием на прекалено много лекарства. В този случай токсичните вещества могат да вземат превес и да доведат до негативни ефекти в мозъка, като например: промени в настроението, липса на мотивация, депресии, главоболи и дори мигрена.

Пропускливо черво Leaky Gut

В буквален превод това означава „черво с дупки“ и представлява точно това. Слузестият слой на чревната повърхност се изменя, много бактерии просто измират, променя се пропускливостта на чревната лигавица. Специални медиатори на стерса и възпалението унищожават подклежащия слой епителни клетки
Попадналитъе чрез храната в тялото вредни вещества като пестициди и емулгатори, както и отпадните продукти от собствената обмяна на веществата не се изхвърлят с изпражненията, а могат невъзпрепятствено да навлязат в кръвоносните и нервните пътища и по този начин  да поаднат в мозъка през черния дроб: така да се каже в главата се натрупва „боклук“ – шлаки и токсични вещества. Научно доказаное , че липсващата филтърна функция на червата и черния дроб води до много масивни проблеми: последствиата могат да бъдат чернодробни заболявания, прекомерна или недостатъчна имунна реакция, главоболие или мигрена, промени в настроението, както и състия=ние на изтошение, burn out, депресии.

Червата към мозъка: Моля почистете!

Нашият мозък е в състояние да отстранява вредни вещества. Учени наскоро окриха, че в него има и фагоцити, които поддържат централната нервна система чиста и готова да функционира. Узряването и активирането на тези клетки, наречени „микроглия“ съществено зависи от веществата, произвеждани от чревните ни бактерии, сред които важния за енергийния метаболизъм бутират. Така че , ако в нашите черва са заселенио прекалено малко полезни пробиотични бактерии, на „почистващата бригада“ се доставя прекалено малко енергия за работа. Токсичните вещества се натрупват и тялото реагира с промени в настроението, главоболи, мигрена. Съвременният ни, често нездравословен начин на живот с прекалено много захар, кафе, алкохол и оскъдно двожение уврежда червата ни и унищожава жизненоважните чревни бактерии. Към това се прибавя и голямото натоварване със стрес, което води до възпаления, както в червата, така и в мозъка.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ