Prime Pharmacy

НИКОРЕТ КЛИЪР трансд.пластир 10мг/16ч. х7

  • НИКОРЕТ КЛИЪР трансд.пластир 10мг/16ч. х7
Добави в "Желани"
  • Производители: McNeil
  • Модел: McNeil НИКОРЕТ КЛИЪР трансд.пластир 10мг/16ч. х7
  • Наличност: В наличност
  • 32,48 лв

Никорет Клиър 10мг/16часа трансдермален пластир се използва за лечение на тютюнева зависимост при пушачи, мотивирани да оставят цигарите, като свежда да минимум необходимостта от запалване на цигара и намалява трудностите, които изпитват пушачите, когато се опитват да прекратят пушенето ( напр. главоболие, безсъние, тревожност).

Никорет Клиър съдържа никотин в чиста форма, резорбиращ се от кожата в продължение на 16 часа, и замества никотина, който пушачът би погълнал с цигарения дим.

Подходящ за:

Лица над 18 години.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:


Един пластир съдържа 15,75мг никотин.

Дозировка:

В деня на започване на лечението вие трябва да сте спрели напълно пушенето, така че последната цигара е в деня преди залепване на пластира върху кожата. Не пушете по време на лечение.

Лечението се започва с пластирите с по-висока доза и след това постепенно се преминава към пластири с по-малки количества никотин.

Лечението с Никорет Клиър обикновено продължава 12 седмици.

Пушачи с висока зависимост трябва да започнат лечението с пластира от 25mg/16часа, като прилагат по един пластир в продължение на 8 седмици.

След това трябва да се започне постепенното прекратяване на употребата на пластирите – трябва да се прилага по един пластир от 15мг /16часа всеки ден в продължение на 2 седмици, последвано от един пластир от 10мг /16часа дневно за 2 седмици.

Пушачите с ниска зависимост започват лечението с пластир от 15мг/16часа в продължение на 8 седмици и намаляват дозата до 10мг/16часа през последните 4 седмици.

Никорет Клиър трябва да се притисне към кожата сутрин и да се отстрани преди лягане. Периодът на резорбция е 16 часа, така че нуждата от пушене се покрива и сънят не се нарушава.

Пластирът трябва да се прилага веднъж дневно върху чист и неувреден участък от кожата на бедрото, мишницата или гръдния кош. За да се избегне кожно дразнене, тези уцастъци трябва да се сменят всеки ден, като едно място не трябва да се използва в последователни дни.

Обикновено, употребата на Никорет Клиър за повече от 6 месеца не се препоръчва.

Предупреждения:

Не използвайте Никорет Клиър ако сте алергични към никотин или някоя от останалите съставки, при лица под 18 години. Информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства.

Опаковка:
7 трансдермални пластира

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ