Prime Pharmacy

Неоренал СР / Neorenal SR 600mg x 60

  • Неоренал СР / Neorenal SR 600mg x 60
Добави в "Желани"
  • Производители: Neopharm
  • Модел: Neopharm Неоренал СР / Neorenal SR 600mg x 60
  • Наличност: В наличност
  • 37,28 лв

Неоренал СР подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

Благодарение на комбинацията от екстрактите от брезови листа и Herniaria glabra, Неоренал СР повлиява благоприятно следните състояния:
1. Бъбречнокаменна болест - ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатнии цистинови бъбречни камъни, като увеличава диурезата, нормализира рН на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината.
2 Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит) - елиминира причинителите на инфекции В пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит в реултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на локалната патогенна флора. Облекчава симптомите на често уриниране в случаите на цистит. При хронични заболявания може да се приема продължително време (над 6 месеца) поради отличната п оносимост и безвредност на препарата.
3. Подагра - ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината.Флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезта на подаграта.
4. Отоци - повлиява благоприятно отоци от сърдечносъдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията свързани с неправилна задръжка на течности.

Състав:

Всяка таблетка NEORENAL SR съдържа - 500 мг стандартизиран сух екстракт от брезови листа и 100 мг стандартизиран екстракт от Herniaria glabra със следните активни вещества: флавоноиди - 122мг, тетрациклични тритерпени - 30 мг, танини - 52 мг, тритерпенови сапонини - 9 мг, фенолкарбонови киселини - 4 мг, кумарини - 0,5 мг, бетулорентична киселина, калиев нитрат и други. NEORENAL SR съдържа следните помощни вещества: микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк и магнезиев стеарат.

Екстрактът от брезови листа притежава диуретично, противовъзпалително, антимикробно, адстрингентно и урикозурично действие. Екстрактът от Herniaria glabra притежава спазмолитично действие, а от друга страна допълва и усилва действията на брезовия екстракт.
Диуретично: Диуретичното действие се дължи на флавоноидите, от които с най-голямо значение са хиперозид и мирицитрозид. Препаратът съдържа и калиев нитрат, който засилва диуретичното действие на флавоноидите. Мекият и ефективен  диуретичен ефект елиминира отоци от различен произход без да дразни отделителната система и бъбреците.
Противовъзпалително и антимикробно: Антимикробното действие се дължи както на флавоноидите, така и на терпените и е особено ефикасно при възпаление на жлъчните пътища и на пикочно-половата система. Подтиска развитието на патогенните микроорганизми характерни за тези системи и успокоява възпалителните процеси. Кумаринът херниарин притежава антибиотични и антимикотични свойства, които потенцират действията на флавоноидите и терпените.
Адстрингентно: Това действие се дължи главно на танините и е особено полезно в острата фаза на възпалителния процес, когато намалява количеството на отделяния ексудат.
Урикозурично: повишава отделянето на пикочна киселина, подтиска наднорменото й образуване и намалява риска от образуване на бъбречни камъни.
Спазмолитично: Дължи се на кумарините от състава на екстракта от Herniaria glabra. Отпуска гладките мускулни влакна по хода на отделителната система (уретери, пикочен мехур).

Дозировка: 

В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, се приемат 2 пъти по 1 таблетка на ден.

Предупреждения:

До сега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ