Prime Pharmacy

Неолипидра форте / Neolipidra forte табл. 240мг х 30

  • Неолипидра форте / Neolipidra forte табл. 240мг х 30
Добави в "Желани"
  • Модел: Неолипидра форте / Neolipidra forte табл. 240мг х 30
  • Наличност: В наличност
  • 16,03 лв

Neolipidra forte е биотехнологичен продукт,получен при ферментацията на дрождата Monascus purpureus.Neolipidra forte е биотехнологичен продукт,получен при ферментацията на дрождата Monascus purpureus.

Neolipidra forfe е подходящ за приложение както при пациенти с повишени нива на холестерол без друго съпътстващо заболяване, така и при пациенти с исхемична болест на сърцето за намаляване на риска от инфаркт на миокарда, нестабилна ангина пекторис и процедури за реваскуларизация на коронарните съдове.

Състав:

14 различни монаколина - инхибитори на HMG-CoA редуктазата, стероли, изофлавони, моно- и полиненаситени мастни киселини, наситени мастни киселини, пигменти.Неактивните съставки на продукта са калциев фосфат, царевично нишесте, повидон, коповидон, магнезиев стеарат.

Дозировка:

Дозата  се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. Препоръчителната стандартна доза  е 2 пъти по 1 таблеткa от 240 mg или 480 mg дневно.

При необходимост от допълнително повишаване на дневната доза до 4 таблетки (960 mg) се приемат 2 таблетки сутрин и 2 таблетки вечер. Дневната доза не бива да надвишава 4 таблетки или 960 mg.

Маноколините потискат образуването на холестерол в черния дроб.
Холестеролът в кръвта идва от два източника. По-голямата част от него се произвежда в черния дроб. Другият източник е храната. Общия холестерол в организма се състои от LDL и HDL холестерол.
LDL холестерола се нарича "лош" холестерол, защото може да се отложи по стените на кръвоносните съдове и да образува атеросклеротични плаки. С течение на времето плаките нарастват и стесняват кръвоносните съдове и най-вече артериите. Това стеснение затруднява или блокира напълно доставката на кръв до жизненоважни органи като сърце, мозък и др. Високия LDL холестерол е основната причина за сърдечно-съдово заболяване, инфаркт и инсулт.
HDL холестерола се нарича "добър" холестерол, защото той възпрепятства "лошия" холестерол да се отложи в стените на кръвоносните съдове.

Не се препоръчва приемане на Neolipidra forte в случаите на:

- Свръхчувствителност към някоя от съставките на таблетката, както и известна свръхчувствителност към дрожди. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.
- Бременност, планиране на бременност или кърмене.
Странични ефекти

В терапевтични дози не се наблюдават странични ефекти от употребата на препарата. При предозиране е възможно да се наблюдават преходни гастроинтестинални симптоми, като рефлукс, сухота в устата и повръщане. При нормализиране на дозата тези симптоми бързо изчезват. Neolipidra forte като цяло се понася добре; нежеланите странични реакции най-често са леки и бързо преходни. Страничните ефекти съобщавани в клиничните проучвания за Neolipidra forte са съпоставими с тези при плацебо. Приемът на Neolipidra forte не се асоциира със страничните ефекти на статините, както и не води до промени в лабораторните показатели.

Уведомете вашия лекар ако:

Приемате някои от следните медикаменти: Циклоспорин, Нефазодон, противогъбични средства(итраконазол, кетоконазол), фибрати(гемфиброзил, безафибрат, фенофибрат), антибиотици (еритромицин, кларитромицин), кумаринови антикоагуланти, ХИВ протеазни инхибитори, антиаритмични средства(амиодарон, верапамил, пропранолол), дигоксин, хипогликемични средства(глипизид, хлорпропамид), големи количества сок от грейпфрут (> 1.14 литра дневно)
Боледувате от сериозна инфекция
Имате трансплантиран орган
Скоро ви е била извършена хирургическа операция
Употребявате големи количества алкохол
Оценката на ефективността от приема  трябва да се извърши не по-рано от 8 седмици след началото на приема. При незадоволително намаляване на общия холестерол и LDL-холестерол и при пациенти с високо телесно тегло се препоръчва покачване на дневната доза с още 1 таблетка. Допълнителната доза от 1 таблетка се дава с вечерния прием, т.е. сутрин 1 таблетка и вечер 2 таблетки или общ дневен прием от 3 таблетки (720 mg).

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ