МаксМедика Колаген + Зеленоуста мида комплекс 60+20 капсули
- Производители: MaxMedica
- Модел: MaxMedica МаксМедика Колаген + Зеленоуста мида комплекс 60+20 ка
- Наличност: В наличност
-
23,76 лв
МаксМедика Колаген + Зеленоуста мида допринася за нормалното функциониране на опорно-двигателната система.
Активни съставки:
Колаген хидролизат 200mg, Сух екстракт от новозенландска зеленоуста мида 100mg, Сух екстракт кора от бяла върба (25% салицин) 50mg.
Спомагателни вещества: магнезиев стеарат.
Дозировка:
3 пъти по 2 капсули дневно със 150 - 200 ml вода на прием.
Продуктът е безопасен и подходящ за продължителна употреба.
Не е противопоказен за диабетици.
Предупреждения:
МаксМедика Колаген + Зеленоуста мида не трябва да се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките, по време на бременност и кърмене, деца до 12 годишна възраст.
При проява на нежелани реакции, употребата на продукта трябва да се прекрати.
Странични действия не са наблюдавани в препоръчаните дози.
МаксМедика Колаген + Зеленоуста мида е хранителна добавка. Да не се превишава максимално допустимата дневна доза от 6 капсули!
Не е заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца!
Не съдържа глутен!
Колагенът е основен компонент на хрущялите, сухожилията и ставните връзки, на костите и зъбите. Заедно с кератин осигурява здравина и еластичност на кожата. Колагенът укрепва кръвоносните съдове и има важна роля в развитието на тъканите. След 25-годишна възраст синтеза на колаген се затруднява и постепенно отслабва. Липсата или много забавената биосинтеза на колагена предизвиква стареене на меките тъкани и костите (остеопороза). Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води до изсъхване и набръчкване на кожата и намаляване на нейната еластичност.
Екстрактът от зеленоусти миди обикновено се добива от пресни, живи миди и се лиофилизира. Екстрактът от новозеландски зеленоусти миди от години се счита за активно средство срещу артрита и другите ставни възпалителни заболявания. Лечебният ефект на тези миди се обяснява предимно със съдържащите се в тях глюкозамингликани (ГАГ), които свързани с протеини образуват протеогликани (ПГ) - структурните единици на съединителната тъкан на сухожилията, хрущялите, връзките и костния матрикс заедно със съдържанието на омега-3 мастни киселини.
Бялата върба е един от най-известните растителни видове с доказани лечебни свойства. През 1829 г. за първи път френски и немски учени екстрахират гликозида салицин от растението. Салицинът е застъпен във всички части на растението, но най-високо е съдържанието му в кората от върба - Cortex Salicis между 7-10%. Салицинът се разгражда в организма под действие на ензима саликаза до салигенин, който по-нататък се окислява в черния дроб до салицилова киселина. Тя има аналгетично и противовъзпалително действие.