Prime Pharmacy

Линекс форте 14 капсули

  • Линекс форте 14 капсули
Добави в "Желани"
  • Производители: Linex
  • Модел: Linex Линекс форте 14 капсули
  • Наличност: В наличност
  • 14,90 лв

Линекс Форте съдържа балансиран комплекс полезни бактерии, близки до тези, които населяват нормалната чревна флора на човека -  Lactobacillus acidophilus LA-5®*, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®* и пребиотик - инулин. При прием на антибиотици тези бактерии загиват и отстъпват място на болестотворни микроорганизми, които могат да доведат до нарушение на чревната функция, алергия, отслабен имунитет и други проблеми.

Препоръчва се при:

- прием на антибиотици
- за балансиране на чревната микрофлора
- при нарушен физиологичен ритъм на червата

Линекс Форте е ефикасен в превенцията и справянето с дисбактериоза. Съдържащите се в него лактобацили и бифидобактерии притежават голяма киселинна устойчивост, поради което оцеляват в агресивната среда на стомаха. Линекс Форте значително подобрява състава на чревната микрофлора и нейната метаболитна активност. Възстановява чревната микрофлора и нормализира функционирането на червата. Това означава, че той не потиска симптомите, а допринася за отстраняване на дисбактериозата. Бактериите в Линекс Форте са устойчиви и на действието на антибиотици, затова за да се предотврати дисбактериоза трябва да се прилага от първия ден на антибиотичното лечение.

За съхраняването на Линекс Форте не са необходими специални условия, тъй като бактериите преминават през процес на лиофилизация (сложен процес на замразяване и сушене, който осигурява стабилното и продължително съхранение на микроорганизмите). Благодарение на този процес се запазва жизнеспособността на бактериите, които при попадането в течната среда на стомаха и червата възстановяват активността и полезните си свойства.

Състав:

Една капсула съдържа 2 милиарда бактерии от видовете Lactobacillus acidophilus LA-5® (1 милиард) и Bifidobacterium BB-12® (1 милиард).

Дозировка:

Възрастни и деца над 12 години: 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно;
Деца от 3 до 12 години: 1 капсула 1-2 пъти дневно.
Капсулите се поглъщат с малко течност след хранене.

Предупреждения:

Хранителна добавка.
Не е заместител на разнообразното хранене.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Опаковка:

14 капсулиДисбактериозата представлява изменение на количествения и качествения състав на чревната микрофлора. При чревната дисбактериоза намалява броят на полезните бифидобактерии и лактобацили и се увеличава броят на патогенните микроорганизми, като се нарушава процесът на храносмилане. Настъпва нарушение на чревната функция.

Най-често срещаните симптоми при нарушаване на микрофлората са дискомфорт, метеоризъм и диария. Симптоматичните средства оказват само краткотраен ефект, след което симптомите се появяват отново. За да се помогне действително на организма, е важно да се отстрани дисбактериозата като една от причините за появата на тези неприятни симптоми.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ