Prime Pharmacy

Клименум Ден и Нощ 28 таблетки Ден + 28 таблетки Нощ

  • Клименум Ден и Нощ 28 таблетки Ден + 28 таблетки Нощ
Добави в "Желани"
  • Производители: Natur produkt
  • Модел: Natur produkt Клименум Ден и Нощ 28 таблетки Ден + 28 таблетки Н
  • Наличност: В наличност
  • 33,90 лв

Клименум е хранителна добавка предназначена за справяне със симптомите на менопауза – горещи вълни, безпокойство, раздразнителност. В допълнение, Клименум допринася и за поддържане нормалното състояние на костите, както и за нормалната функция на нервната система.

Всяка опаковка Клименум съдържа 2 вида таблетки с различен състав и действие.

Таблетките Ден съдържат екстракти от семена на соя и червена детелина, витамин В6, фруктоолигозахариди и магнезий.
Соевите фитоестрогени (генистеин и даидзеин) са субстанции, които структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Оказват благоприятен ефект на топлите вълни, нощните изпотявания, раздразнителността и напрежението при жени в менопауза.

Екстрактът от червена детелина (Trifolium pratense) е с висока концентрация на изофлавони и допринася за благоприятстване на вегетативните реакции . Допълнително поддържа доброто състояние на нервната система.

Фруктоолигозахаридите са захари, срещащи се в природата – лук, чесън, аспарагус, банани, артишок. Те са леки подсладители, нямат калории, не предизвикват кариес и се считат за разтворими диетични фибри. Имат пребиотичен ефект и способстват за поддържане на нормалната функция на червата.

Vit B6 (Пиридоксин) допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната система, както и за поддържането на добро психично здраве. Допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора.

Таблеките Нощ съдържат екстракт от семена на соя, калций, витамин Д3.

Калцият заедно с Vit D3 е необходим за поддържане на нормалното състояние на костите. Налице е тясна връзка между приема на калций самостоятелно или в комбинация с Vit D по отношение редукция на загубата на костната плътност при жени в менопауза. Витамин D3 участва в процесите на делене на клетката и допринася за нормалната функция на имунната система.

Комбинацията от фитоестрогени, калций и Vit D3 в Клименум допринасят за доброто здраве на костите.
Множество проучвания доказват взаимовръзката между магнезий и калций за поддържане на нормалното състояние на костите. Магнезият възпрепятства отлагането на неразтворен калций в бъбреците (бъбречни камъни), в коронарните артерии (калцификатите са част от процеса на атеросклероза) и в ставния хрущял (ставни калцификати).

Едновременният прием на магнезий и калций не се препоръчват, тъй като калцият пречи на абсорбцията на магнезия. Двете системи ДЕН и НОЩ в Клименум осигуряват прием на магнезий сутрин и прием на калций вечер.
 
Пулверизираните шишарки от хмел (Humulus lupulus) съдържат фитоестрогени, Vit B1, B3, B6, PP. Те допринасят за намаляване симптомите на психичен стрес и за добрия сън.

Фолиевата киселина (Vit B9) заедно с Vit B12 подпомагат за нормалния синтез на ДНК и РНК, както и за нормалното кръвообразуване. Допринася и за нормалния метаболизъм на хомоцистеина, който е маркер за увеличен риск от атеросклероза. Подпомага поддържането на нормално психично здраве. В дългосрочен аспект повлиява благоприятно състоянието на артериите.

Шишарките от хмел и фолиевата киселина в нощната таблетка повлияват вечерните оплаквания и спомагат за добрия сън
Фруктоолигозахаридите, съдържащи се в сутрешната и нощната таблетка Клименум, допринасят за намаляване на констипацията (запека).

Активни съставки:

1 таблетка Ден съдържа: екстракт от семена на соя 125mg, екстракт от червена детелина 75mg, фруктоолигозахариди 75mg, магнезий 57mg (15%*), вит.В6 2mg (143%).

1 таблетка Нощ съдържа: екстракт от семена на соя 125mg, калций 120mg (15%), пулверизирани шишарки от хмел 50mg, фруктоолигозахариди 50mg, фолиева киселина 200mcg (100%*), вит.Д 5mcg (100%*-200IU)

% от референтните стойности за възрастни (RDA)

Дозировка:

Сутрин: 1 таблетка Ден
Вечер:  1 таблетка Нощ

Предупреждения:

Клименум е хранителна добавка.
Не е заместител на разнообразното хранене.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ