Prime Pharmacy

Келтикан форте 20 капсули

  • Келтикан форте 20 капсули
Добави в "Желани"
  • Производители: Trommsdorff GmbH & Co. KG
  • Модел: Trommsdorff GmbH & Co. KG Келтикан форте 20 капсули
  • Наличност: В наличност
  • 20,25 лв

Келтикан форте е хранителна добавка, съдържаща ценни хранителни вещества, които стимулират правилното функциониране на периферната нервна система. В състава и са включени уридинмонофосфат, витамин  В12 и фолиева киселина, които могат да подпомогнат процесите на самовъзстановяване на организма. Така Келтикан форте ще допринесе за по-бързото възстановяване на Вашата работоспособност.

Келтикан форте е предназначен за допълнителна терапия при: болкови синдроми на гръбначния стълб, невралгия,полиневропатия. Има специфичен състав водещ до ендогенното активиране на възстановителните процеси на увредените нерви. Подпомага по-бързото възстановяване на увредената миелинова обвивка и на аксона, подобрява нервната проводимост.

Келтикан Форте е подходящ за хора, които страдат от болки в гърба, кръста и врата. Може да се прилага като допълнителна терапия при следните заболявания  на периферната нервна система: дископатия, дискова херния, ишиас, лумбаго, плексити, цервикален радикулит, диабетна полиневропатия, хроничен алкохолизъм и др. Спомага за регенерирането на засегнатия нерв и спомага за правилното предаване на нервни импулси. Затова е изключително важно да се продължи приема на Келтикан Форте дори след отминаване на неприятните сетивни усещания.


Активни съставки:

1 капсула съдържа: уридинмонофосфат 50mg, витамин В12 3mcg, фолиева киселина 400mcg,  пълнител микрокристална целулоза, желатин, оцветител червен , железен диоксид (Е172), антислепващ агент магнезиев стерат, пълнител силициев диоксид.

Келтикан форте не съдържа глутен, лактоза и консерванти.


Дозировка:

1 капсула дневно между храненията с малко течност за поне 30 дни.
При силна болка през първите дни е удачно Келтикан Форте да се приема заедно с болкоуспокояващи лекарства.
За възстановяването на нерва е необходимо повече време и затова се препоръчва приемът на Келтикан Форте да продължи поне 30 дни.

При хронични състояния Келтикан Форте може да се приема и по-продължително време поради липса на странични ефекти. Приложението може да продължи и за период по-дълъг от 6 месеца.

Келтикан форте съдържа животински желатин (свински/говежди), който влиза в състава на обвивката на капсулата. Капсулите може да се отворят, така че съдържащите се в тях мини таблетки да се приемат и без обвивката на капсулата.

Келтикан форте е подходящ и за диабетици.

Предупреждения:

Келтикан Форте е хранителна добавка.
Да не се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.


Уридинмонофосфат (УМФ) е най-важното междинно съединение в биосинтеза на пиримидиновите нуклеотиди, които под формата на трифосфати (УТФ и ЦТФ) са коензими в редица процеси водещи до синтез на фосфатидилхолин, свингомиелин и други липиди, както и на гликопротеини. Тези съединения са основните структурни елементи на клетъчните мембрани и следователно са от голямо значение за правилното фунциониране на нервната тъкан. Тъй като поради липса на подходящите ензими, нервните клетки са единствените в организма, които не могат сами да синтезират съединения съдържащи пиримидинов пръстен, допълнителния прием на уридинмонофосфат (УМФ) води до засилено присъствие на важните метаболитно активни уридин и цитидин фосфати. Това е от основно значение в рамките на процеса на възстановяване на периферните нервни клетки. Като цяло, насоченото стимулиране на невронния метаболизъм чрез пиримидинови нуклеотиди увеличава скоростта на проводимост на нервите, поддържа и ускорява физиологичните механизми за регенерация на периферната нервна система.

Витамин В12 е важен за клетъчното делене, кръвотворенето, епителизацията и регенерацията. Витамин В12 участва в синтезирането на пуринови и пиримидинови бази, нуклеинови киселини и протеини. Участието му в синтеза на миелин и ДНК е от съществено значение за функционирането на нервната система.

Фолиева киселина в организма е прекурсор (превръщането става само при наличие на Витамин В12) на тетрахидрофолиевата киселина, която е коензим при многобройни реакции, особено в метаболизма на протеини, нуклеинови киселини и аминокиселини. Също така фолиевата киселина играе роля при биосинтеза на фосфолипиди, невротрансмитери и хемоглобин.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ