Prime Pharmacy

Ибупром Спринт Макс 400 mg х 10 меки капсули

  • Ибупром Спринт Макс 400 mg х 10 меки капсули
Добави в "Желани"
  • Производители: US Pharmacia
  • Модел: US Pharmacia Ибупром Спринт Макс 400 mg х 10 меки капсули
  • Наличност: В наличност
  • 7,46 лв

Ибупром Спринт Макс съдържа ибупрофен - активно вещество, което принадлежи към групата на т.нар. нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Той е болкоуспокояващ лекарствен продукт. Използва се за намаляване на възпалението, което е една от многото причини за поява на болка. Това лекарство също така понижава температурата.

Лечебните показания за това лекарство включват умерена, до силна болка от различен произход - главоболие, включително и при напрежение и мигрена, зъбобол, възпалителни заболявания на нервите, мускулни болки, костни и ставни болки, болезнена менструация, повишена температура, включително в хода на грип, настинка или други инфекциозни заболявания.

Обезболяващият ефект на Ибупром Спринт МАКС е два пъти по-бърз от този на обикновени таблетки, съдържащи ибупрофен. Това се дължи на специфичната форма на Ибупром Спринт МАКС, където активното вещество ибупрофен е разтворено в хидрофилен (разтворим във вода) разтворител, съдържащ се във вътрешността на желатиновата капсула. След поглъщане, желатиновата капсула се разгражда в стомашния сок, като освобождава течния ибупрофен, който може веднага да се резорбира от тялото и да достигне бързо до мястото на болката.

Подходящ за:

Възрастни и деца над 12 години

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активно вещество:


Ибупрофен / Ibuprofen/ 400 mg

Дозировка:

При краткотрайно лечение: 1 капсула през устата на всеки 4 часа. Не използвайте повече от 3 капсули дневно. Капсулите не трябва да се дъвчат. Трябва да се използва най-ниската ефективна доза за най-кратък период от време, до облекчаване на симптомите.

Предупреждения:

Не приемайте Ибупром Спринт Макс при свръхчувствителност към някоя от съставките; ако след прием на ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства сте имали алергични симптоми като ринит, уртикария или бронхиална астма; по време на лечение с други нестероидни лекарства, включително лекарства от групата наричани СОХ-2 инхибитори; в третото тримесечие на бременността; в случай, че страдате от следните заболявания: ако имате или сте имали в миналото активна язва на стомаха (и)или дванадесетопръстника, кървене или перфорация (спукване) (включително след прием на нестероидни противовъзпалителни средства), тежко увреждане на черния дроб, бъбреците или сърцето, хеморагична диатеза (повишена склонност към кръвотечения)

Не се препоръчва употреба на това лекарство при деца под 12-годишна възраст.

При бременност и кърмене се посъветвайте с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар когато използвате ибупрофен през първите шест месеца на бременността. Използването на Ибупром Спринт МАКС е противопоказано при жени през третото тримесечие на бременността.

Информирайте Вашия лекар ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Ибупром Спринт Макс не трябва да се приема едновременно с ацетилсалицилова киселина, НСПВС, лекарства за понижаване на кръвното налягане, диуретици, антикоагуланти или антиагреганти, някои лекарства, използвани за лечение на депресия, кортикостероиди и др.

Опаковка:
10 капсули

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ