Prime Pharmacy

Ибудолор Дуо, Ibudolor Duo гел 60g при болка в мускулите и ставите

  • Ибудолор Дуо, Ibudolor Duo гел 60g при болка в мускулите и ставите
Добави в "Желани"
  • Производители: Teva
  • Модел: Teva Ибудолор Дуо, Ibudolor Duo гел 60g при болка в мускулите и
  • Наличност: В наличност
  • 9,33 лв

Ибудолор Дуо гел се прилага за облекчаване на болката и възпалението при ревматични и мускулни болки, болки в гърба; навяхвания; разтежения, спортни травми и невралгии, вследствие изкълчвания, навяхвания и спортни травми. Може да се прилага за симптоматично облекчаване на болката при лека форма на артрити.

Ибудолор Дуо гел е комбинирано лекарство, което съдържа ибупрофен и левоментол. Ибупрофен принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Те се използват за лечение на болка и повишена температура. Левоментол оказва противовъзпалително и обезболяващо действие. Подпомага действието на ибупрофен, оказва охлаждащ ефект при приложение върху кожата.

Подходящ за:
Възрастни и деца над 12 години
Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Ибупрофен (ibuprofen) 50 mg и левоментол (levomenthol) 30 mg в 1g гел.

Дозировка:
Гелът може да се прилага 2-3 пъти дневно, като интервалите между приложенията не трябва да бъдат по-малки от 4 часа.Продължителността на лечението не трябва да бъде повече от 2 седмици. Ако в този период симптомите не се повлияят, обърнете се за съвет към лекар.
Пациенти в старческа възраст (над 65 години) трябва да прилагат Ибупрофен-съдържащите лекарства с повишено внимание поради повишена склонност към развитие на нежелани лекарствени реакции.

Начин на приложение:
В зависимост от големината на засегнатия участък върху кожата се нанася 1 до 4 см от гела и внимателно се втрива, докато попие напълно.
След всяко приложение ръцете трябва да се измиват, освен ако те не са третираното място.

Предупреждения:
Не прилагайте Ибудолор Дуо гел, ако сте алергични към ибупрофен, левоментол или някоя от останалите съставки; ако сте имали астма, затруднено дишане или хриптене, хрема, кожни обриви, особено копривна треска, след прием на ацетилсалицилова киселина, други нестероидни противовъзпалителни средства или лекарства за облекчаване на болка и повишена температура, върху открити рани.
Само за приложение върху кожата. Да не се прилага върху увредена и наранена кожа. Да се избягва контакт с очите и в близост до тях, както и върху лигавици;
Ибудолор Дуо гел не трябва да се използва под оклузивна (стягаща) превръзка.
При поява на зачервяване, сърбеж, обриви трябва да прекъснете употребата на Ибудолор Дуо.
Препоръчително е да се избягва прекомерното излагане на третирания кожен участък на слънчева светлина, с цел да се избегне възможността от развитие на фото чувствителност.
При бременност и кърмене се консултирайте с лекар при употребата на което и да е лекарство.Да не се прилага при деца под 12 години.

Съхранение:
Съхранявайте в оригиналната опаковка, при температура под 25°С.
Да се използва до 1 месец след отваряне на тубата.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ