Prime Pharmacy

Хидросорб гел спринцовка 15g за лечение на сухи рани

  • Хидросорб гел спринцовка 15g за лечение на сухи рани
Добави в "Желани"
  • Производители: Hartmann
  • Модел: Hartmann Хидросорб гел спринцовка 15g за лечение на сухи рани
  • Наличност: В наличност
  • 6,11 лв

Хидросорб гел се използва за лечение на относително сухи рани. Представлява прозрачен, полутечен, стерилен гел на основата на Рингеров разтвор и глицерин.Създава влажна среда в раната и по този начин подпомага оздравителният процес.
Приложение:
За лечение на повърхностни и дълбоки рани със слаба ексудация (венозни улкуси, декубитуси, изгаряния до 2б степен).
Състав:
Вода с електролитно съдържание, базирано на разтвор на Рингер, глицерин, хидроксиетил целулоза, целулоза и карбомер. Не съдържа полиетилен гликол.
Начин на приложение:
Почистете раната със стерилен разтвор на Рингер или друг подходящ иригационен разтвор. Подсушете кожата. Извадете спринцовката и отстранете капачката. Поставете около 5мм слой от гела в раната като държите накрайника на спринцовката на разстояние от раната. Поставете вторична превръзка.
В случай, че не се употреби цялото количество, спринцовката може да се затвори с наличната към комплекта капачка. Съдържанието на една спринцовка не трябва да се използва при различни пациенти.
Хидросорб гел може да се отмие от раната чрез стерилен разтвор на Рингер или друг подходящ иригационен разтвор. Честотата на смяна на превръзката зависи от състоянието на раната. Хидросорб гел може да остане в раната до 72 часа.
Хидросорб гел следва да се аплицира отново, ако раневия секрет премине през вторичната превръзка.
Предупреждения:
Само за външно приложение.
Да не се използва при пациенти, чувствителни към гела или някоя от неговите съставки и при дълбоки изгаряния.
Съхранявайте гела при температура между 5 и 40 градуса Целзий. Пазете от пряка слънчева светлина. Не използвайте, ако спринцовката е увредена. Да не се стерилизира повторно. Пазете от деца.
Инфектираните рани изискват ежедневен контрол от лекар и подходящо системно лечение. Смяната на превръзките трябва да се прави съгласно медицинските препоръки. Лечението на инфектирани рани с Хидросорб гел може да се продължи под лекарско наблюдение и инструкции.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ