Prime Pharmacy

Хамомила вулгарис, Chamomilla vulgaris

  • Хамомила вулгарис, Chamomilla vulgaris
Добави в "Желани"
  • Производители: Boiron
  • Модел: Boiron Хамомила вулгарис, Chamomilla vulgaris
  • Наличност: В наличност
  • 4,79 лв

Възможни варианти

Хамомила вулгарис, Chamomilla vulgaris е хомеопатично лекарство без специфични терапевтични показания. Предлага се под формата на гранулки за смучене в следните разреждания: 9 CH, 15 CH, 30 CH.
Опаковката съдържа 4 г (приблизително 80 гранулки)
Подходящ за:
Всяка възраст, бременни и кърмещи жени
Състав:
Chamomilla vulgaris, lactose, sucrose.
Дозировка:
Дозировката е строго индивидуална и се назначава от лекар-хомеопат, съобразно диагнозата и спецификата на оплакванията. 
Хомеопатичният медикамент обикновено се поставя под езика. Тази област е богато кръвоснабдена и по този начин лекарството, стапяйки се, попада директно в кръвообращението.
За малки деца и бебета хомеопатичното лекарство се разтваря в малко количество вода.
Оставяйте интервал от 10-15 минути преди и след вземането на хомеопатичното лекарство.
Не заменяйте с друго разреждане на същия медикамент без изричното съгласие на вашия лекар хомеопат. В някои случаи промяната в разреждането напълно променя ефекта от лекарството и вместо да доведе до подобрение, може да не даде нужния ефект или дори да предизвика влошаване.
Предупреждения:
Консултирайте се с лекар, ако симптомите не се повлияват от лечението. 


Често задавани въпроси за лечението с хомеопатия
От каква възраст може да се прилага хомеопатично лечение?
Хомеопатичната терапия е изключително нежен и щадящ метод за лечение. Той може да се прилага във всяка възраст, включително и при съвсем малки деца и при бременни жени.
Хомеопатичното лечение е напълно безвредно, но не бива да се забравя, че този принцип е в сила само ако лечението се прилага от добре обучен лекар, който е наясно докъде се простират възможностите на този метод и от кой момент нататък е необходимо да се премине и към друг вид терапия.
Колко бързо действа хомеопатията?
При текущи боледувания, каквито са например хремата, възпаленото гърло или острата вирусна инфекция, симптомите обичайно се овладяват за 2-4 дни. Когато се касае за хроничен проблем обаче (например при запек, при атопи чен дерматит и др.), са необходими повече време и упоритост.
Трябва ли да се спазва някаква специална диета, когато се приемат хомеопатични медикаменти?
Широко разпространена заблуда за хомеопатията е, че какаото, ментата, кафето и цигарите са абсолютно забранени по време на лечението. Не е нужно обаче непременно да си сменяте пастата за зъби или да се лишавате от любимата чаша кафе или парче шоколад. Достатъчно е след прием на някоя от гореизброените субстанции да изчакате около 40 минути, преди да приемете хомеопатичния медикамент.
Как се дозират и приемат хомеопатичните медикаменти?
Хомеопатичните медикаменти се дозират според указанията на лекаря, който ги е предписал, или според указанията, изписани на опаковката или в листовката на комбинираните препарати (специалитети).
Все пак има някои общи изисквания, свързани с приема на хомеопатични медикаменти.
10-15 минути преди и след вземането на хомеопатичното лекарство не се приемат храни и напитки. Хомеопатичният медикамент обикновено се поставя под езика тази област е богато кръвоснабдена и по този начин лекарството, стапяйки се, попада директно в кръвообращението.
Някои малки деца не могат да задържат медикаментите в устата си, докато се разтопят, а направо ги схрускват. Това също е позволен начин на прием, защото гранулките бързо се стапят при контакт с лигавицата и проникват в кръвообращението. Но за децата, които гълтат гранулките или таблетките цели, както и за бебетата е препоръчително лекарствата да се разтварят в малки количества вода.
Възможно ли е хомепатията да се съчетава с други медикаменти?
Да, това е напълно възможно, когато състоянието на пациента го изисква. Необосновани и крайно опасни са твърденията, че ако се лекувате с хомеопатия, не бива при никакви обстоятелства да приемате други медикаменти. Нещо повече - хомеопатичните медикаменти не влизат в нежелани лекарствени взаимодействия, т.е. тяхното съчетаване с друг медикамент е много по-лесно и безопасно, отколкото съчетаването между два или повече конвен¬ционални медикамента.
Хомеопатията само за лечение ли се използва или може да се приема и за профилактика?
Хомеопатията е изключително ефикасна не само като лечебно, но и като профилактично средство при хронични и често рецидивиращи заболявания. Изготвянето на индивидуална хомеопатична програма може да стимулира имунната защита и да прекъсне порочния кръг на „безкрайните боледувания", да намали епизодите с обриви при атопичния дерматит и тяхната тежест, да намали честотата и силата на пристъпите при инфекциозно-алергичната форма на астма и т.н.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ