Prime Pharmacy

Гуна MD-Hip колаген флакон 2 мл х 10

  • Гуна MD-Hip колаген флакон 2 мл х 10
Добави в "Желани"
  • Производители: GUNA
  • Модел: GUNA Гуна MD-Hip колаген флакон 2 мл х 10
  • Наличност: В наличност
  • 172,00 лв

MD-HIP подобрява подвижността на тазобедрената става, помага отпускането на мускулатурата в лумбо-сакралната област, помага укрепването на периартикуларната мускулатура, успокоява локалната болка и болката при движение на ставата или от неправилна стойка.

Приложение:

MD-HIP е медицинско изделие, което подпомага движенията чрез ограничаване на физиологичната дегенерация на ставите и тъканите, причинени от стареене,  неправилна стойка, съпътстващи хронични заболявания, удари и травми.

MD-HIP се прилага от квалифициран медицински персонал в частно или публично здравно заведение като:
- подобрява движението на тазобедрените стави
- спомага за укрепването на мускулите в лумбо-сакралната област
- подкрепя мускулната тъкан
- облекчава локално болката и болката при движение и неправилна стойка

Състав:

Kолаген
Помощни вещества: Калциев фосфат, натриев хлорид, вода за инжекции.

Начин на употреба:

Терапевтичен протокол: Една манипулация седмично за 10 седмици.

Периартикуларна инжекционна техника: (мястото на апликация трябва да бъде стерилно; вкарайте иглата на 6-8 мм дълбочина)
За тази цел използвайте следните материали и принадлежности:
– материали за асептична подготовка на кожата: стерилни ръкавици, йоден разтвор, алкохолен разтвор, стерилни превързочни материали, етил-хлорид спрей за кожата.
– игли: стерилни 27 G
– спринцовки: 5 мл или 10 мл, съобразно инжекционния обем.

Интраартикуларна инжекционна техника
За тази цел се препоръчва използването на следните материали и принадлежности: материали за асептична подготовка на кожата : стерилни ръкавици, йоден разтвор, алкохолен разтвор, стерилни превързочни материали, етил-хлорид спрей за кожата.
Препоръчва се приложението на повърхностен анестетик върху кожния участък, който ще бъде третиран.
– игли: стерилни 27 G
– спринцовки: 2 ml, съобразно инжекционния обем

Тазобедрена става – интраартикуларна инжекция – (схема)
Трохантерната бурса се намира над латералната проминенция на големия  трохантер на бедрената кост. Може да имаме преден или страничен достъп до тазобедрената става. Пациентът ляга по гръб. Анатомичният ориентир е разположен на 2 см под горната граница на големия трохантер между предната и задна граница. Кожата над този участък се маркира и се подготвя стерилно. Игла 22 Gсе инжектира успоредно  на пода и перпендикулярно на феморалната ос.

Противопоказания / Нежелани реакции:

Пациенти, третирани с антикоагуланти или такива с установена слабост на съдовите стени трябва да бъдат наблюдавани внимателно по време на лечението.

Няма данни за свръхчувствителност към MD-HIP. Независимо от това, пациенти с доказана свръхчувствителност към някоя от съставките или към помощните вещества трябва да бъдат тествани преди приложението  посредством инжектиране на малко количество в ръката, като се наблюдават в продължение на един час.

Предупреждения:

Болката в тазобедрената става изисква диференциална диагностика с първична или метастатична карциномна болка, отразена болка  от лумбален произход, ингвинална херния.

Лекото зачервяване на мястото на инжектиране може да бъде в резултат на механичен ефект от иглата или на повърхностна кожна  реакция.

Почистване/дезинфекциране на кожата се извършва преди и след апликацията. Пиогенни бактерии могат да предизвикат абсцес на мястото на инжекцията.

Да не се използва след изтичане срока на годност.

Използвайте продукта веднага след отваряне на опаковката.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ