Prime Pharmacy

Фунгофин крем при гъбички по кожата 1% 15 g

  • Фунгофин крем при гъбички по кожата 1% 15 g
Добави в "Желани"
  • Производители: Nobel Pharma
  • Модел: Nobel Pharma Фунгофин крем при гъбички по кожата 1% 15 g
  • Наличност: В наличност
  • 9,65 лв

Фунгофин 1% крем е синтетичен противогъбичен продукт, предназначен за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички. Фунгофин  1% крем е показан за лечение на:
- Повърхностни гъбични инфекции, причинени от щамовете Trichophyton (T.rubrum и T.mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis и Tinea pedis (ходило на атлет), Tinea cruris (гъбична инфекция по слабините) или Tinea corporis ( по тялото – трихофития), причинена от Epidermophyton floccosum
- Инфекции на кожата (интертриго), причинени от дрожди от вида Candida (Candida albicans)
- Pityriasis versicolor  (разноцветен лишей), причинен от Pytirosporum orbiculare (Malassezia furfur).
Подходящ за:
възрастни и деца над 12 години
Винаги прочитайте листовката преди употреба!
Активно вещество:
Тербинафин (Terbinafine) 1%.
Дозировка:
Фунгофин  1% крем се прилага един или два пъти дневно. Продължителността на лечението варира според показанията или тежестта на инфекцията.
Продупчете предпазната мембрана (ако тубата е запечатана) с помощта на заострената част на върха на капачката.
Почистете и подсушете инфектираното място и кожата около него, след което си измийте ръцете.
Отвийте капачката и изстискайте малко количество от крема върху пръста си, след което завийте капачката на тубата.
Приложете такова количество от крема, достатъчно за нанасяне на тънък слой върху засегнатото място и кожата около него; нежно разтрийте.
Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или върху другите.
Ако третирате инфекции в зона на две допиращи се кожни повърхности (под гърдата, между пръстите, между глутеусите, в ингвиналната област), засегнатата кожа може да се покрие с марлен компрес, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате крема.
Предупреждения:
Не използвайте Фунгофин  1% крем ако сте алергични (свръхчувствителни) към тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки.
Кремът Фунгофин е предназначен само за употреба върху кожата и не трябва да се прилага перорално, назално, в очите или вагинално. Ако възникне дразнене или свръхчувствителност, приложението на Фунгофин  1% крем трябва да се преустанови и да се започне съответното лечение.
Инфектираните области не трябва да се покриват с тесни дрехи. Пациентите с инфекции на ходилото трябва да обуват удобни и проветриви обувки. Обувките и чорапите се сменят поне веднъж дневно. За да се избегне замърсяване от инфектираната област, ръцете трябва да се измиват след всяка употреба.
Лекарството не трябва да се прилага по време на бременност, освен, ако не e предписано от лекар. Фунгофин  1% крем не трябва да се прилага в периода на кърмене, тъй като активното вещество преминава в кърмата.
Не бива да се допуска бебето да има контакт с третирани участъци от кожата, включително гърдите.
При използването на Фунгофин 1% крем състоянието на кожата се подобрява в рамките на няколко дни. Нередовното приложение или ранното спиране на лечението може да увеличи риска от възобновяване на инфекцията. Ако не настъпи подобрение след 2 седмици от началото на лечението, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
Необходимо е да поддържате чиста засегнатата зона като я миете редовно. Подсушавайте внимателно, без да търкате, като попивате нежно. Постарайте се да не чешете засегнатия участък, въпреки, че може да Ви сърби, за да не предизвикате допълнително усложнение и да забавите оздравителния процес или да разпространите инфекцията.
Тъй като тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора, използвайте индивидуална кърпа и дрехи, като често ги перете, за да се предпазите от повторно инфектиране.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ