Prime Pharmacy

Ензи-Мил храносмилателни ензими 15 таблетки

  • Ензи-Мил храносмилателни ензими 15 таблетки
Добави в "Желани"
  • Производители: Botanic
  • Модел: Botanic Ензи-Мил храносмилателни ензими 15 таблетки
  • Наличност: В наличност
  • 13,86 лв

Ензимил е подходящ за употреба при проблеми с храносмилането, стомашен дискомфорт, подуване и газове.

Ензи-мил е комбинация от най-важните храносмилателни ензими, произведени от световния лидер в областта - National Enzyme Company, USA. Те са от натурален, неживотински произход, имат висока устойчивост на стомашната киселинност и широк спектър на действие.
Приемът на ензими подпомага разграждането и усвояването на хранителните вещества, повишава жизнеността и води до лекота.

Състав:

1 табл. съдържа: Amylase 7500 DU,Lipase 1000 FIP,Protease 4.5 15000 HUT, Protease 3.0 15 SAPU,Alpha-galactosidase 200 GalU,Lactase 1000 ALU, Cellulase 250 CU, Bromelain 500000 FCCPU

Дозировка:

1-2 таблетки по време на хранене. Таблетката може да се сдъвче.

Предупреждения:

Противопоказан при язва. Може да предизвика дразнене при прием над препоръчаното количество и на гладно.
Не приемайте непосредствено с високоалкохолни напитки, тъй като дезактивират приемът на ензими.
При употреба на антиациди и аналгетици, приемайте Ензи-мил след 20-30минути.

Опаковка:
15 таблетки
 Храната, която приемаме в ежедневието си, съдържа предимно топлинно обработени, консервирани и рафинирани продукти, бедни на ензими, които катализират биохимичните реакции в организма.  Техният дефицит натоварва храносмилателния процес и затруднява усвояването на важни за организма вещества.

Ензи-Мил съдържа 7-те най-важни храносмилателни ензима, подбрани от неживотински източници. Те са устойчиви на стомашната киселинност и имат широк спектър на действие. Приемът им подпомага разграждането и усвояването на хранителните вещества, повишава жизнеността и води до лекота.

Амилаза – преработва скорбялата (сложен въглехидрат), превръщайки я в глюкоза (монозахарид).

Протеаза – преработва протеините. За по-добро действие при различните нива на киселинност се използват Протеаза 3.0 с рН обхват от 2,75 до 4,7 и Протеаза 4.5 с рН обхват от 2,75 до 6,25, които са устойчиви в киселата стомашна среда и могат да работят синергично със собствените на организма ензими, за да подпомогнат разграждането на протеините още в стомаха. Това значително облекчава усвояването в тънките черва. Несмлените протеини засилват гнилостните процеси в червата, което води до увеличаване на самоинтоксикацията, предразполагаща към широк спектър от заболявания.

Липаза – допълнителният прием на Липаза може да помогне на организма да смила прекомерното количество мазнини, приемани в днешно време. Множество храносмилателни проблеми и дори нарушената абсорбция на някои от хранителните вещества (като витамини А и Е) могат да бъдат резултат от неправилното смилане на мазнините.

Целулаза – преработва целулозата. Не се произвежда в човешкото тяло и се съдържа само в сурови храни.

Лактаза – разгражда лактозата в млечните продукти. Лактозата е основният дизахарид в млякото, който, ако не бъде разцепен на глюкоза и галактоза, отива към дебелото черво, където се превръща в хранителен субстрат за различни микроорганизми. Това е свързано с увеличено газообразуване, подуване, болки в корема, диария и други.

Алфа-галактозидаза – разгражда въглехидрати като рафиноза, стахиоза и вербаскоза (съдържат се главно в бобови и зелеви растения). Ако не бъдат разградени в тънките черва, в процеса на тяхното усвояване се отделят неприятно миришещи газове.

Бромелаин – подпомага храносмилането на протеините и действа противовъзпалително.
 

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ