Prime Pharmacy

Ефералган Витамин С 330 mg/200 mg ефервесцентни таблетки х 20

  • Ефералган Витамин С 330 mg/200 mg  ефервесцентни таблетки х 20
Добави в "Желани"
  • Производители: UPSA Laboratoires
  • Модел: UPSA Laboratoires Ефералган Витамин С 330 mg/200 mg ефервесцент
  • Наличност: В наличност
  • 6,07 лв

Ефералган Витамин С е предназначен за симптоматично лечение на лека до умерена болка и/или на фебрилни състояния, като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.

Подходящ за:

Възрастни и деца с тегло над 27 кг (над 8 годишна възраст).

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:


Парацетамол (paracetamol) 330mg и Аскорбинова киселина (Ascorbic acid) 200mg за една ефервесцентна таблетка.

Дозировка:

Деца от 27 до 30 кг (от 8 до 10 години): една ефервесцентна таблетка, която се повтаря, ако е необходимо, след 6 часа, без да се надвишават 5 таблетки на ден.

Деца от 30 до 35 кг (от 10 до 12 години): една или две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, ако е необходимо, след 6 часа, без да се надвишават 6 таблетки на ден.

Деца от 35 до 50 кг (от 12 до 15 години): една или две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, ако е необходимо, след 6 часа, без да се надвишават 7 таблетки на ден.

При възрастни и деца с тегло над 50 кг (над 15 години): 1 до 2 ефервесцентни таблетки, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава общата доза от 9 ефервесцентни таблетки на ден.

Предупреждения:

Това лекарство нe трябва да се прилага при наличие на  алергия към парацетамол, тежко чернодробно или бъбречно заболяване.

Ако болката продължи повече от пет дни, или треската - повече от три дни и ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с Вашия лекар.

Не приемайте с други лекарства, които съдържат парацетамол.

Тъй като лекарството съдържа Витамин С, не трябва да се приема вечер.

He вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Това лекарство съдържа 330mg натрий за една таблетка, което трябва да се вземе под внимание от пациенти спазващи строг хранителен режим с намалено съдържание на натрий.

При нормални условия на употреба, парацетамол може да се прилага по време на бременност и кърмене. Винаги се консултирайте с лекар преди да приемате лекарства по време на бременност или кърмене.

Този лекарствен продукт не се препоръчва при пациенти с непоносимост към фруктоза.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ