Prime Pharmacy

Ефералган 500 mg х 16 ефервесцентни таблетки

  • Ефералган 500 mg х 16 ефервесцентни таблетки
Добави в "Желани"
  • Производители: UPSA Laboratoires
  • Модел: UPSA Laboratoires Ефералган 500 mg х 16 ефервесцентни таблетки
  • Наличност: В наличност
  • 6,07 лв

Ефералган еферв.табл. 500mg е предназначен за симптоматично лечение на лека до умерена болка и/или на фебрилни състояния, като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.

Подходящ за:

Възрастни и деца с тегло над 13 kg (над 2 години).

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:


Парацетамол (paracetamol) 500 mg за една ефервесцентна таблетка.

Дозировка:

За деца с телесно тегло от 13 до 20 kg (на възраст от около 2 до 7 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 2 таблетки (разпределени на четири приема по половин таблетка).

За деца с телесно тегло от 21 до 25 kg (на възраст от около 6 до 10 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 3 таблетки (разпределени на шест приема по половин таблетка).

За деца с телесно тегло от 26 до 40 kg (на възраст от около 8 до 13 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 4 таблетки.

За деца с телесно тегло от 41 до 50 kg (на възраст от около 12 до 15 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 6 таблетки.

За възрастни и деца с тегло над 50 kg (на възраст от 15 години нататък), обичайната доза еедна до две таблетки от 500 mg на прием (в зависимост от интензитета на болката), като принеобходимост приемът се повтаря след най-малко 4 часа.

При деца е необходим регулярен интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта.

При възрастни трябва да има интервал от най-малко 4 часа между приемите.

Предупреждения:

Това лекарство нe трябва да се прилага при  алергия към парацетамол, тежко чернодробноили бъбречно заболяване.

Ако болката продължи повече от пет дни, или треската - повече от три дни и ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с Вашия лекар.

Не приемайте с други лекарства, които съдържат парацетамол.

Това лекарство съдържа 412,4 mg натрий за една таблетка, което трябва да се вземе под внимание от пациенти спазващи строг хранителен режим с намалено съдържание на натрий.

При нормални условия на употреба, парацетамол може да се прилага по време на бременност и кърмене. Винаги се консултирайте с лекар преди да приемате лекарства по време на бременност или кърмене.

Този лекарствен продукт не се препоръчва при пациенти с непоносимост към фруктоза.

Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ