Цейлонската канела има силни антибактериални, противогъбични и антипаразитни свойства. Високо ценена и популярна е с благоприятното си влияние върху нормалните нива на кръвната захар.
Канелата подпомага кръвообръщението, благоприятно повлиява кръвоносната, сърдечно-съдовата и храносмилателната система.
Цейлонската канела традиционно се приема като средство за загряване при настинка в комбинация с джинджифил. Канелата е популярно помощно средство при диети за отслабване.
Цейлонската канела на прах е ароматна подправка, използва се най-вече за за овкусяване на сладки и солени ястия, както и в състава на различни кърита и други комбинации от подправки, предимно в индийската кухня.
Състав:
100% био цейлонска канела
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергия 1512,6/364,1 kJ/kcal
Мазнини 1,34 g
– от които наситени 0,331 g
Въглехидрати 50 g
– от които захари 2,8 g
Белтъци 5 g
Влакнини 66 g
Сол 0,01 g
Препоръчителна употреба:
Тя е широко използвана в кулинарията както за десерти, така и за солени ястия. Естествената сладост е комбинирана с леко пикантен вкус.
Предупреждения:
Да се съхранява на сухо и хладно място, без пряк достъп на слънчева светлина.
Опаковка:
50 гр
Произход:
Индия
Ароматната подправка цейлонска канела се добива от вътрешната част на кората на вечнозелени дървета, разпространени в Индия, Шри Ланка и Южна Америка.