Prime Pharmacy

Аскетон 500mg таблетки при разширени вени и хемороиди 64 табл.

  • Аскетон 500mg таблетки при разширени вени и хемороиди 64 табл.
Добави в "Желани"
  • Производители: Medochemie
  • Модел: Medochemie Аскетон 500mg таблетки при разширени вени и хемороиди
  • Наличност: В наличност
  • 29,55 лв

Аскетон подпомага поддържането на добро кръвообращение, оказва благоприятен ефект върху венозната кръвносна система, като помага за устойчивостта на малките кръвоносни съдове и по добър венозен тонус. Аскетон съдържа пречистена и микронизирана флавоноидна фракция, представена като Диосмин 450 mg (90%) и Хесперидин 50 mg (10%) .

Диосминът е гликозид, който се изолира от редица растения, предимно в цитрусовите плодове или може да бъде произведен чрез извличане на хесперидин от цитрусови плодове и последващо превръщане на хесперидин в диосмин. Диосминът има важна роля за добрата функция на съдовата система на долните крайници, за добрата еластичност на венозните стени и доброто състояние на вените на долните крайници.
Микронизирането на Диосмин е високотехнологичен процес, при който се постига намаляване на частиците активни вещества до микроскопични размери в порядъка на няколко микрона. Високата степен на микронизиране осигурява 100 процента от частиците активни вещества да бъдат с размери до 5 микрона.
Микронизирането на активните вещества увеличава биологичната им достъпност, а оттук и ефективността им.

Състав:
1 таблетка съдържа: Диосмин 450 mg  и Хесперидин 50 mg. 
Помощни вещества: царевично нишесте, микрокристална целулоза, натриев лаурил сулфат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза, хидроксипропилцелулоза, титанов диоксид (Е171), талк, железни оксиди (Е172).

Дозировка:
2 таблетки дневно по време на хранене. 
Продължителността на уптореба не трябва да превишава 3 месеца.

Предупреждения:
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за допълнителна информация относно употреба по време на бременност или кърмене, или ако приемате други лекарства, или страдате от някакво медицинско състояние.
Продуктът не трябва да се приема от деца. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.

Съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на сухо място.
Приема се, че венозните заболявания са най-честата причина за възникването на разширени вени и хемороиди, като основният фактор за това е слабостта на съдовата стена. Тя е изградена предимно от колаген, еластин и гладкомускулни клетки. С напредване на възрастта синтезът на колаген в организма намалява и след 30-годишна възраст почти спира. В резултат на това венозната стена отслабва и става податлива на деформации, което се наблюдава след 30-40 годишна възраст, когато обикновено е и появата на разширени вени и хемороиди.

Разширените вени се появяват когато венозната стена е слаба и вътрешното налягане във вената се увеличи. Венозната стена не издържа на натоварването, вената се разширява и деформира, нарушава се циркулацията на кръвта. Най-често това се случва при неправилна поза, продължително седене или стоене, при което вените се притискат и се затруднява движението на кръвта по тях към сърцето. В началото след преустановяване на въздействието вената възвръща своята форма. С напредване на натоварването обаче, вената трайно се деформира и разширява, а клапите се увреждат. Поради това венозната кръв не може да се движи нормално в съдовата система и част от нея се връща обратно, в резултат на което се образуват отоци, венозната стена се възпалява и уврежда допълнително. Появява се чувство на тежест в краката, болки, зачервявания, подуване на глезените, отоци на подбедриците, чувство за затопляне, мравучкане, крампи, парене. Вените започват да се уголемяват и постепенно стават видими през кожата. Тези промени трябва да са сигнал за започване на профилактика и лечение. Отокът, причинен от разширените вени, води до нарушаване на храненето на кожата, в резултат на което могат да се образуват венозни язви, които зарастват трудно. Последствията от невземането на мерки и нелекуването на разширените вени могат да бъдат сериозни – кръвоизливи, венозна тромбоза и флебит.

Първа проява на разширените вени са разширените капиляри, чиято поява говори за засягане на по-дълбоко разположени вени, невидими през кожата.

Ето защо лечението на разширените капиляри трябва да се комбинира с лечение и профилактика на по-дълбоко разположените вени. Така ще се избегне развитието на заболяването и съпътстващите го усложнения.
При хемороидите се засягат вените, разположени в долната част на ректума (дебелото черво) и на ануса. Заболяването се среща малко по-често при мъжете, като в началото симптомите са почти незабележими – сърбеж и парене по време на дефекация. С напредване на заболяването симптомите се влошават и включват болка и кървене по време на и след дефекация. При поява на някой от гореописаните симптоми е необходимо да се вземат превантивни мерки срещу прогресирането на болестта.

Лечението на хроничната венозна недостатъчност е комплексно и се състои от спазване на стриктен хигиенно-диетичен режим, носене на еластокомпресивни превръзки или чорапи, грижа за кожата с локални средства – кремове, унгвенти и др., хирургично лечение и приемане през устата на противосъсирващи лекарства, антибиотици и/или венотонични/венопротективни продукти.


Напишете отзив
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ